• Image 01
  • Image 02
  • Image 03
  • Image 04
  • Image 05
  • Image 06
KERESŐ

nyari etkeztetésDunakeszi Város Önkormányzata idén nyáron közel kétszáz gyermek szünidei étkeztetéséről gondoskodik, összesen 2,5 millió forintból.

Dunakeszi Város Önkormányzata az elmúlt években több rászoruló gyermek részére is biztosította a nyári tanítási szünet alatt a napi egyszeri ingyenes meleg étkezést. A támogatás létjogosultságát bizonyítja, hogy 2013 óta évről évre egyre több gyermek ingyenes étkezéséről gondoskodtunk.

Jelenleg városunkban, az érvényben lévő jogszabályok szerint összesen 94 gyermek minősül hátrányos helyzetűnek, viszont az előző évek tapasztalatai azt mutatják, hogy városunkban további száz olyan gyermek van, akiknek szociális helyzete alapján nem biztosított a napi egyszeri meleg étkezés. Ezek a gyermekek azonban nem feltétlenül minősülnek hátrányos helyzetűnek, így részükre a jogszabályok nem teszik kötelezővé az ingyenes szünidei étkeztetést.

Ennek ismeretében Dunakeszi Város Képviselő-testülete úgy határozott, hogy a jogszabályi kötelezettségén túl, további száz nappali tagozatos tanulmányokat folytató gyermeknek biztosítja a nyári szünidei étkezést június 16. és augusztus 31. között. Az ellátás a nyári étkeztetés mintájára várhatóan a karácsonyi tanítási szünet alatt is működni fog.

 

Közérdekű adatok

KÖZÉTKEZTETÉS

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: 06 70 380 6473
Közvilágítás
hibabejelentő
telefon: 06 80 625 726
Mezőőri szolgálat
telefon: 06 70 339 4738
Gazdaság
Heti tablóajánló