• Image 01
 • Image 02
 • Image 03
 • Image 04
 • Image 05
 • Image 06
KERESŐ

városházaÚj orvosi rendelők kerülnek a Tóvárosba, bővül a Magyarság Sporttelep, ősztől két új tanterem áll a Szent István Általános Iskola rendelkezésére. A város Képviselő-testülete tegnapi ülésén úgy döntött, hogy biztosítva a jövőbeni építkezések helyét, telkeket vásárol közfeladatok ellátására.

Az elmúlt években számos új intézmény épült, vagy bővült új épületrésszel. Az Önkormányzat jelenleg is további óvodák, bölcsődék, orvosi rendelők és sportlétesítmények építését tervezi, ezért négy, különböző ingatlan vásárlása mellett döntött.

 • Dunakeszi Város Önkormányzata sikerrel járt a tóvárosi Frédikevill épületének megvásárlását illetően. Az épületet átalakítva egy újabb egészségügyi központ jön létre Dunakeszin, az egyes rendelések az ellátott körzethatárokon belül helyezkednek majd el, jelentősen megkönnyítve a lakosság mindennapjait. Az új épületben két felnőtt- és két házi gyermekorvosi rendelő, valamint egy védőnői rendelő kerül kialakításra.

 • Az új, 24 tantermes általános iskola telkét Dunakeszi Város Önkormányzata a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságtól kapta. Az átvételt követően az Önkormányzat azzal kereste meg az Országos Rendőr-főkapitányságot, hogy amennyiben lehetséges, a város megvásárolná a felépítendő iskola mellett elhelyezkedő területet is. 
  A területtel kapcsolatos tárgyalások jelenleg is folyamatban vannak. Amennyiben sikerül az adásvétel, az iskola tőszomszédságában lévő területen a jövőben egy új, több csoportos óvoda és bölcsőde épül. 

 • A Dunakeszi Szent István Általános Iskolának 2017 szeptemberétől az új, 24 tantermes iskolaépület ad otthont. Azonban a tanulók létszáma már a soron következő, 2016/2017-es tanévben is növekedni fog, így az intézménynek két új tanteremre van szüksége.
  Az átmeneti időszakra – a Fazekas Iskolában 2014/2015-ben, a tanárok, diákok és szülők megelégedése mellett alkalmazott – konténeres tantermeket vesz igénybe, melyek az iskolával szomszédos, Táncsics Mihály utca 6. szám alatt kerülnek kialakításra az ingatlan megvásárlását követően.

 • Dunakeszi Város Önkormányzata 2012-ben ingyenesen jutott hozzá a Magyarság Sportpályához, azonban az önkormányzati tulajdonban lévő területek közé beékelődik egy magántulajdonban álló ingatlan is, amelyre a futófolyosó is átnyúlik.
  Tekintettel a közelmúltban megnyílt számos sportfejlesztési lehetőségre, az Önkormányzat tárgyalásokat folytatott az ingatlan tulajdonosával. A Képviselő-testület döntése alapján, az említett területet is megvásárolja az Önkormányzat, egy nagy kiterjedésű, egybefüggő sporttelepet hozva létre.


Közérdekű adatok

KÖZÉTKEZTETÉS

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: 06 70 380 6473
Közvilágítás
hibabejelentő
telefon: 06 80 625 726
Mezőőri szolgálat
telefon: 06 70 339 4738
Gazdaság
Heti tablóajánló