• Image 01
  • Image 02
  • Image 03
  • Image 04
  • Image 05
  • Image 06
KERESŐ

főképHamarosan, az engedélyezést lezárva elkezdődik az új, Repülőtéri úton épülő 24 tantermes általános iskola kivitelezése. Az Önkormányzat kiemelt projektként kezeli a beruházást, ezért külön műszaki ellenőrt is alkalmaz az építkezés idejére.

Mint arról már többször is hírt adtunk, Dunakeszin állami beruházásként általános iskola épül. Az iskola építtetője a Nemzeti Sportközpontok, a projekt műszaki ellenőrzéséért pedig a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK Zrt.) felel. Az iskola építése így teljes egészében állami támogatásból valósul meg, fenntartása és üzemeltetése viszont már Dunakeszi Város Önkormányzatának feladata lesz. A projekt összköltsége kb. 3,5 milliárd forint.

Nemrégiben megtörtént a munkaterület átadása az iskola kivitelezéséhez, illetve az összes érintett fél elfogadta az intézmény koncepciótervét is.

A munkálatok jelenleg a tereprendezés és az engedélyezés fázisában tartanak – folyamatban van a közműbekötés, az útcsatlakozás kiépítése, illetve a különböző hatósági engedélyek beszerzése.

Mivel Dunakeszi Város Önkormányzata kiemelt projektként kezeli a beruházást, ezért saját műszaki ellenőrt is alkalmaz, aki részt vesz a kivitelezői munkálatokban, illetve felügyeli azt, képviselve a város igényeit, érdekeit.

Amennyiben a munkálatok a terv szerint haladnak, az iskola épületét 2017 szeptemberétől a Dunakeszi Szent István Általános Iskola jelenlegi, illetve az új körzetbeosztás szerint ide tartozó tanulók már használatba is vehetik. Az iskolához tartozik egy 2 470 m² alapterületű sportcsarnok, amely méretét tekintetve nem csupán regionális szinten lesz különleges, hanem magasan túlszárnyalja az átlagos magyarországi iskolák tornacsarnokainak méreteit is. A tervek szerint természetesen nemcsak fedett, de kültéri sportpályával is rendelkezni fog az épülő általános iskola - ez a 3495 m² kültéri terület egy részén kerül majd kialakításra.

Iskola 2

 

Közérdekű adatok

KÖZÉTKEZTETÉS

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: 06 70 380 6473
Közvilágítás
hibabejelentő
telefon: 06 80 625 726
Mezőőri szolgálat
telefon: 06 70 339 4738
Gazdaság
Heti tablóajánló