• Image 01
  • Image 02
  • Image 03
  • Image 04
  • Image 05
  • Image 06
KERESŐ

temeto mecsesSzórókút, illetve szóróparcella is kialakításra kerül a Dunakeszi Köztemetőben, továbbá burkolatot kaphatnak a főbb közlekedési útvonalak.

Napjainkban teljesen megváltoztak a temetkezési igények és kegyeleti szokások az országban, így Dunakeszin is. Egyre többen veszik igénybe a hamvasztásos temetést a korábban hagyományosnak számító "koporsós" temetkezés helyett, ugyanis e temetkezési forma anyagilag kevésbé megterhelő a hozzátartozók számára.

Jelenleg a Dunakeszi Köztemető területén az urnákat két módon lehet elhelyezni: urnasírba, illetve kolombáriumba, de mindkét esetben meg kell fizetni a sírhely, illetve urnahely árát.

Az Önkormányzat már többször szembesült egy szóróparcella vagy szórókút kialakításának igényével, melynek most eleget is tesz. A Képviselő-testület támogató döntésének köszönhetően a ravatalozó épület északi oldalán lévő üres terület parkosításával, szórókút építésével lehetőség lesz egy "szóróparcella" elhelyezésére is, illetve a terület mellett egy kegyeleti fal, vagy oszlop építésével kerülne sor az elhunytak nevét tartalmazó tábla elhelyezésére.

A Fidesz frakció javaslatára a fejlesztési terv részeként viacolor burkolatot kaphatnak a temető területén lévő kitaposott földutak, valamint további parkolók létesítésére is sor kerülhet.

 

Közérdekű adatok

KÖZÉTKEZTETÉS

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: 06 70 380 6473
Közvilágítás
hibabejelentő
telefon: 06 80 625 726
Mezőőri szolgálat
telefon: 06 70 339 4738
Gazdaság
Heti tablóajánló