• Image 01
  • Image 02
  • Image 03
  • Image 04
  • Image 05
  • Image 06
KERESŐ

lakasA nyári leállásnak, szünidőnek és a kedvező időjárásnak köszönhetően számos munka kivitelezése valósul meg a napokban városunk intézményeiben.

Városi csónakház

A tavalyi évben készült el a Dunakeszi Vízisporttelep, amelyhez kapcsolódóan a lakossági igényeknek megfelelően hamarosan átadásra kerül a városi csónaktároló is. A vízi alkalmatosságok tárolója már elkészült, csak úgy, mint a csónakház elektromos ellátása.

A napokban befejeződnek a munkálatok, így rövidesen nem csupán a helyi kajak-kenu klub sportolói, de a lakosság vállalkozó kedvű tagjai is igénybe vehetik a csónakház szolgáltatásait, így egy újabb lehetőséggel bővül a városi sportélet.

Garas utcai bölcsőde

Mint arról már korábban is beszámoltunk, bővül a Garas utcai bölcsőde. A bölcsődében ugyanis megszűnt a főzőkonyha, így annak helyén két új csoportszoba, valamint egy tálaló konyha is kialakítható. A felújítás részeként újabb felnőtt mosdó is készül, megújul a Mackó csoport vizesblokkja, valamint sor kerül a beépített szekrények felújítására is.

A bővítésnek köszönhetően a meglévő városi 182 bölcsődei férőhely 15%-al bővül, azaz huszonnyolc, Dunakeszin élő család mindennapi gyermek elhelyezési problémája oldódik meg.

Óvodai felújítások

A nyári szünetnek köszönhetően jól haladnak az önkormányzati óvodák kültéri felújításai is. A jelenlegi fejlesztések célja elsősorban a balesetmentes közeg biztosítása az intézményekben, így a János utcai óvodában két betonépítmény újraburkolása, felújítása zajlik, míg a Játszóház óvodában sor kerül a sérült ütéscsillapító gumiburkolatok teljes körű felújítására.

Játszóterek bővítése

Dunakeszi család- és gyermekbarát település, így a városvezetés legtöbb fejlesztése során tekintettel van arra, hogy megkönnyítve a családok hétköznapjait, a legkisebbek is jól érezzék magukat városunkban.

Többek között ez adott motivációt ahhoz, hogy Dunakeszi játszóterei még magasabb szintre emelve, ivókutakkal, árnyékolókkal és mobil toalettekkel legyenek ellátva.

Így a napokban városunk játszóterein összesen négy mobil WC, kilenc ivókút és hat darab árnyékoló kerül kihelyezésre – ezek gyártása folyamatban van, telepítésük pedig párhuzamosan zajlik majd a közeljövőben.

 

Közérdekű adatok

KÖZÉTKEZTETÉS

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: 06 70 380 6473
Közvilágítás
hibabejelentő
telefon: 06 80 625 726
Mezőőri szolgálat
telefon: 06 70 339 4738
Gazdaság
Heti tablóajánló