• Image 01
  • Image 02
  • Image 03
  • Image 04
  • Image 05
  • Image 06
KERESŐ

Pálya utcaAugusztus elsején, hétfőn indul, és várhatóan szeptemberben készül el a Pálya utca burkolatának teljes felújítása.

Dunakeszi Önkormányzatának mindenkori célja, hogy a helyi lakosságnak minden téren a lehető legmagasabb, átlag feletti színvonalú életkörülményeket, közlekedési feltételeket, szolgáltatásokat biztosítsa.

Ezért egy újabb nagyberuházás munkái indulnak a napokban, ugyanis augusztusban felújítjuk a Pálya utca teljes útszerkezetét a Kápolna utcától egészen a vasúti aluljáró Budapest felőli oldaláig.

Az útszakaszt 5 cm mélységben felszedik, új, korszerűbb és stabilabb alapokra helyezik, és 11 cm új burkolatot kap, amely hosszú távon biztosítja majd a kátyúmentes közlekedést. Természetesen a vízelvezetési-problémák is megoldódnak a felújítással, hiszen összesen 24 darab vízelnyelő kerül beépítésre a kijelölt helyeken.

A beruházás során az útpálya két szélére kiemelt szegély kerül, ezáltal a meglévő kerékpárút biztonságosabbá válik. A Muskátli utcától a Bojtorján utcáig tartó szakaszon a házak kerítései mentén új járda, a Rozmaring utca és a Muskátli utca közötti szakaszon pedig új, vegyes használatú járda és kerékpárút épül. Továbbá a káposztásmegyeri vasúti átjáró alatt végre megtörténik a 2013-ban elkészült járda átvezetése. Későbbiekben a Pálya utca felújításának 2. ütemében a Kápolna u. és a Rozmaring utca közötti kerékpárutat újíttatja fel Dunakeszi Önkormányzata, melyet pályázati forrásból kívánja megvalósítani.

Az útépítés során nem lesz szükség teljes pályazárra. Augusztus 1 és 31. között félpályás lezárásra kell számítani, az áthaladó forgalmat jelzőlámpákkal fogják irányítani a szakemberek, szeptember 1 és 18. között pedig mozgó forgalomirányítás lesz reggel 9 és délután 4 óra között egyes szakaszokon.

A nyári szünetnek és szabadságoknak köszönhető forgalom-csökkenés miatt bízunk benne, hogy a felújítás csupán kisebb fennakadásokat fog okozni az arra járók mindennapjaiban.

Az Önkormányzat kiemelt projektként kezeli a beruházást, és arra törekszik, hogy a főbb, jelentős forgalomkorlátozással járó munkák az iskolakezdésig véget érjenek, a teljes projekt pedig szeptember végéig készül el.

Ezúton is kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy amennyiben lehetőségük van rá, a gyorsabb haladás érdekében kerüljék az említett útszakaszt és válasszanak más útvonalat. Az építkezés egyes szakaszainak megfelelően folyamatosan friss információkat teszünk közzé a forgalomkorlátozások tekintetében.

Az okozott kellemetlenségekért előre is elnézést kérünk, megértésüket, szíves türelmüket pedig köszönjük!

 

Közérdekű adatok

KÖZÉTKEZTETÉS

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: 06 70 380 6473
Közvilágítás
hibabejelentő
telefon: 06 80 625 726
Mezőőri szolgálat
telefon: 06 70 339 4738
Gazdaság
Heti tablóajánló