• Image 01
  • Image 02
  • Image 03
  • Image 04
  • Image 05
  • Image 06
KERESŐ

Kossuth utcaElkészült a Kossuth Lajos utca Luther Márton tér és Toldi utca közötti szakaszának tervezése, mely magában foglalja az út menti közterületek, parkolók, zöldfelületek és járdák felújítását is.

Dunakeszi Önkormányzatának egyik célkitűzése pedig a meglévő, de leromlott állapotú utak felújítása a ciklus végéig, a program azonban sajnos nem tud kiterjedni a legforgalmasabb, így városképi szempontból a legmeghatározóbb három útra - Fő út, Fóti út, Kossuth Lajos utca -, mivel azok a Magyar Közút Zrt. kezelésében vannak.

A közútkezelő anyagi helyzete és jelentős túlterheltsége miatt városunk nem is számíthatott gyors változásra, hiába jelezte többször a felújítás elkerülhetetlenségét. Ennek tudatában az Önkormányzat tárgyalásokba kezdett a közútkezelővel, melyek sikerhez vezettek: elértük, hogy Kossuth Lajos utca mentén lévő járdákat, parkolókat és a zöldsávot a város felújíthatja. Sőt, amennyiben saját finanszírozásában az útburkolat felújítását is megtervezi, annak felújítását is előre rangsorolja a kezelő.

Fentiek alapján elkészült a Kossuth Lajos utca felújításának terve.

A fejlesztés keretében új járda kerül kialakításra a Kossuth Lajos utca délkeleti oldalán az elhasználódott, töredezett járda helyén, a Luther Márton tértől egészen a Toldi utcáig. Az új járda és az úttest közötti részen pedig - ahol a hely engedi – egy, a városkép szempontjából jelentős pozitív változást hozó zöldfelület kerül telepítésre.

A beruházással Dunakeszi egyik meghatározó útja kerül rendezésre, ami a helyi lakosságon túl az átutazók igényeit is szolgálja, még magasabb szintre emelve így városunk pozitív megítélését.

 

Közérdekű adatok

KÖZÉTKEZTETÉS

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: 06 70 380 6473
Közvilágítás
hibabejelentő
telefon: 06 80 625 726
Mezőőri szolgálat
telefon: 06 70 339 4738
Gazdaság
Heti tablóajánló