• Image 01
  • Image 02
  • Image 03
  • Image 04
  • Image 05
  • Image 06
KERESŐ

world 2000 kulteri fitness gepekDunakeszi sportos város. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint egy újabb pályázat és fejlesztés az egészséges, tudatos életmód és a rendszeres testmozgás népszerűsítése érdekében.

A rendszeres testmozgás végzésében a magyar lakosság számára a legnagyobb akadályt nagy általánosságban a könnyen elérhető, ingyenes eszközök, programok hiánya jelenti. Ennek tudatában a Magyar Kormány idén elindította Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Programját, melynek alapvető célja, hogy olyan közösségi terek, kültéri fitnesz parkok kerüljenek kialakításra az ország minél több településén, ahol valamennyi korosztály, a fiatalabbaktól az idősebbekig aktívan töltheti el a szabadidejét.

A program értelmében a települési önkormányzatok szabadtéren felállított testedző eszközök, parkok „sportparkok” kialakítására pályázhatnak, lakosságszám alapján.

Dunakeszi 7 darab, különböző méretű és különböző eszközökkel ellátott sportpark kialakítására nyújt be pályázatot a Képviselő-testület támogatásának köszönhetően.

Sikeres pályázat esetén, az alábbi területeken kerül kialakításra sportpark: Barátság u. – Garas u. közötti téren, Szent István park kutyafuttató mellett, Toldi utca végén lévő játszótér mellett, Tompa utcai játszótér mellett, Béke úti játszótér mellett, Muskátli utcai klubház mögött és a temető tartalékterületén lévő játszótér mellett.

Dunakeszi Önkormányzatának mindenkori célja, hogy a mindenki számára elérhető sportolási lehetőségek száma növekedjen, valamint a város több helyszínén, ingyenesen, mindenki számára használható sporteszközök használatának köszönhetően a lakosság egészségi állapota is javuljon.

Bízunk benne, hogy a már meglévő parkok számát bővítve tovább fog növekedni városunkban az aktív életvitelt, mozgásban gazdag életmódot folytatók száma is, és egyre több ember mindennapi életének lesz alapvető része a sport.

 

Közérdekű adatok

KÖZÉTKEZTETÉS

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: 06 70 380 6473
Közvilágítás
hibabejelentő
telefon: 06 80 625 726
Mezőőri szolgálat
telefon: 06 70 339 4738
Gazdaság
Heti tablóajánló