• Image 01
  • Image 02
  • Image 03
  • Image 04
  • Image 05
  • Image 06
KERESŐ

Dunakeszi augusztus 20 OP2016-ban is nagyszabású színpadi műsorral, térzenei koncerttel, tűzijátékkal várja az ünneplő lakosságot Dunakeszi Város Önkormányzata a Főtéren.

Augusztus 20. az egyik legrégebbi magyar ünnep: Szent István király napja, a keresztény magyar államalapítás, a magyar állam ezeréves folytonosságának emléknapja. Kultúránk egyik szimbóluma, melyet mivel sem ünnepelhetnénk meg szebben, mint egy, a magyar kultúra századait bemutató gálaműsorral.

Dunakeszin idén is együtt ünnepelhet a város apraja és nagyja augusztus 20-án, hiszen az Önkormányzatnak köszönhetően újra megvalósul a már hagyományos főtéri ünnepség.

Kivételes program készül, ugyanis este nyolc órától az „Ez itt az én hazám!” című gálaműsort tekinthetjük meg - ismert operettek és musicalek részletei, hazai slágerek csendülnek fel, felvonultatva a magyar történelem, nemzeti kultúránk és hagyományaink szimbólumait, ékköveit. Felcsendül például a Honfoglalás betétdala, a Bánk Bánból a Hazám hazám, vagy a gálaest névadó dala, Máté Péter: Ez itt az én hazám.

A hazai színházi élet több jeles képviselője is közreműködik a műsor megvalósításában, valamint ahogy az már szokás, színpadra lépnek Dunakeszi büszkeségei, kulturális és művészeti csoportjai, többek között az Et vie Danse tánccsoport, akik rendszeres résztvevői nem csupán a helyi, de az országos művészeti rendezvényeknek is, valamint közreműködik az Egyesített Dunakeszi Férfikar is. A gálaműsor zenei aláfestéséről a Váci Szimfonikus Zenekar gondoskodik.

Az ünnepi műsor felvezetéseként, 19 órától térzenei koncertet adnak a Dunakeszi Koncertfúvósok, az est fénypontjaként pedig megtekinthetjük a hagyományos tűzijátékot.

Ráadásul augusztus 20-a idén egy másik alkalomból is különleges lesz Dunakeszi életében, ugyanis fölavatjuk IV. Béla, városunk alapítójának szobrát is a Főtéren.

Az ünnepi gálaműsorral kapcsolatos további részletekért kövesse figyelemmel a Dunakeszi Programiroda hivatalos Facebook oldalát!

 

Közérdekű adatok

KÖZÉTKEZTETÉS

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: 06 70 380 6473
Közvilágítás
hibabejelentő
telefon: 06 80 625 726
Mezőőri szolgálat
telefon: 06 70 339 4738
Gazdaság
Heti tablóajánló