• Image 01
  • Image 02
  • Image 03
  • Image 04
  • Image 05
  • Image 06
KERESŐ

alapkőletételLetették az új, 24 tantermes általános iskola alapkövét a Repülőtéri út 3. szám alatt, Dunakeszin.

Jövő év szeptemberében az évnyitót már az új általános iskolában tarthatják a Dunakeszi Szent István Általános Iskola diákjai és tanárai, ugyanis szeptember 5-én, hétfőn tették le a Repülőtéri úton a beruházás alapkövét.

Dióssi Csaba, Dunakeszi Város Polgármestere elmondta, hogy Dunakeszi Városa a nagymértékű, folyamatos lélekszám-növekedéssel párhuzamosan számos kihívással szembesült. Az egyik ilyen kihívás az oktatási-nevelési intézmények befogadó-képességének összhangba emelése a lakosságszámmal. Ennek megoldásán folyamatosan dolgozik Dunakeszi Város Önkormányzata, hiszen önerőből is számos bővítés, felújítás és építkezés valósult már meg a városban.

Ráadásul a kihívások leküzdésében erős szövetségesre lelt a Magyar Kormányban, hiszen az iskolával párhuzamosan egy másik nagyberuházás megvalósulása is folyamatban van – szintén állami támogatásból tanuszoda épül a Fazekas Mihály Általános Iskola mellett.

Tuzson Bence, a térség országgyűlési képviselőjének elmondása szerint Dunakeszi az a város, mely képes a folytonos megújulásra, képes haladni a korral, egy átlagon felüli szintre fejlődni. Ezért a városvezetők építési és fejlesztési szándékait a Kormány is támogatja, hiszen látják, hogy Dunakeszi a jövő városa, aki pedig iskolát épít, az a jövőt építi.

Dr. Boros Anita, vagyonpolitikáért felelős helyettes államtitkártól azt is megtudhattuk, hogy az a közel 3600 gyermek, aki jelenleg Dunakeszin vesz részt a közoktatásban, ezzel a beruházással egy lépéssel közelebb kerül ahhoz, hogy egyforma esélyekkel induljon az életben. Hogy a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Programnak köszönhetően, egy sokkal erősebb nemzeti oktatási rendszerben, nyugat-európai körülmények között szerezhetnek versenyképes tudást, mellyel majd megállják a helyüket az életben.

Bízunk benne, hogy a beruházás az előre meghatározott ütemterv szerint, azaz 2017 szeptemberére elkészül, és jövő ilyenkor már arról számolhatunk be, hogyan telnek a Szent István Általános Iskola tanulóinak első tanítási napjai a vadonatúj intézményben.

 

Közérdekű adatok

KÖZÉTKEZTETÉS

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: 06 70 380 6473
Közvilágítás
hibabejelentő
telefon: 06 80 625 726
Mezőőri szolgálat
telefon: 06 70 339 4738
Gazdaság
Heti tablóajánló