• Image 01
  • Image 02
  • Image 03
  • Image 04
  • Image 05
  • Image 06
KERESŐ

1956Dunakeszi Önkormányzata pályázatot nyújt be egy olyan emlékhely létesítésére, amely méltó emléket állít a XX. század háborúinak és önkényuralmainak katonai és civil áldozatainak.

Történelmi emlékhely épülhet a régi rendőrség udvarán, amennyiben Dunakeszi Önkormányzata elnyeri a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány "Büszkeségpontok" című pályázatában igényelt anyagi támogatást.

A műemlék kivitelezésének, a területrendezésnek összköltsége legfeljebb 10 millió forint, melyhez az Önkormányzat 5 millió forint támogatást kér, további öt millió forintot pedig saját forrásból finanszíroz.

Az emlékhely ötletpályázati felhívására három alkotótól 4 pályamű érkezett. A pályaműveket értékelő zsűri tagjai – szobrászművészek, festőművész és designer-grafikus –Erős Apolka „Emlékezet” című művét tartják a legerősebb alkotásnak.

Amennyiben a közalapítvány városunknak ítéli az említett támogatást, úgy a szobor, s vele együtt az áldozatok neveivel ellátott emléktáblák a jövő évben kerülnek majd végleges helyükre.

A névsor összeállításával, illetve az emléktáblák tervezésével a képviselő-testület egy helytörténészekből és érintett civilekből álló szakmai bizottságot bízott meg, akik saját szívügyükként gondoskodnak majd az új büszkeségpont méltó megvalósításáról.

 

Közérdekű adatok

KÖZÉTKEZTETÉS

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: 06 70 380 6473
Közvilágítás
hibabejelentő
telefon: 06 80 625 726
Mezőőri szolgálat
telefon: 06 70 339 4738
Gazdaság
Heti tablóajánló