• Image 01
  • Image 02
  • Image 03
  • Image 04
  • Image 05
  • Image 06
KERESŐ

városházaTöbb pletyka és hiteltelen információ kering a közösségi oldalakon, melyeknek szeretnénk véget vetni, és rögtön az elején tisztázni szeretnénk, hogy nem épül újabb lakópark Dunakeszin.

A valósnak vélt információ, mely szerint a Pipa utcánál újabb lakóparkot tervez az Önkormányzat, onnan indulhatott, hogy elkészültek az északi kerékpárút tervei, amely a Pipa utcánál halad el (erről bővebben ITT olvashat).

Az igazság az, hogy a Pipa utcánál lévő, felparcellázott telkek mezőgazdasági területnek minősülnek, ezért lakóházak ott nem épülhetnek. A telkeket húsz évvel ezelőtt, a TSZ megszűnésekor parcellázták fel és osztották ki, valóban házhelynek szánva, ám az Önkormányzat már akkor sem engedélyezte a lakóterületnek való átminősítést.

Jelenleg a 2012-ben érvénybe lépett településszerkezeti tervnek és az ahhoz kapcsolódó szabályzatnak köszönhetően az Önkormányzat építéshatósága többek között a településképi véleményezésen keresztül szigorúan ellenőrzi az építési engedélyre váró terveket, és a nem mezőgazdasági célú épületeket nem engedélyezi megépíteni a szóban forgó területen.

Végezetül tisztázni kívánjuk, hogy a szintén 2012-ben hozott Képviselő-testületi döntéstől a város vezetése továbbra sem kíván eltérni, így nem tervez újabb, jelenleg nem lakóterületnek minősülő telkeket bevonni a város belterületébe. A városvezetés célja, hogy a Dunakeszit körülvevő véderdő és mezőgazdasági terület megőrizze jelenlegi méreteit, formáját, azon módosítást, átminősítést nem kíván végrehajtani.

 

Közérdekű adatok

KÖZÉTKEZTETÉS

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: 06 70 380 6473
Közvilágítás
hibabejelentő
telefon: 06 80 625 726
Mezőőri szolgálat
telefon: 06 70 339 4738
Gazdaság
Heti tablóajánló