• Image 01
  • Image 02
  • Image 03
  • Image 04
  • Image 05
  • Image 06
KERESŐ

dunakeszi dunapartÖnkormányzatunk márciusban értesült arról, hogy a Közép-Duna- völgyi Vízügyi Igazgatóság fákat tervez kivágni a Duna-parton, pontosabban a Rév utca és a Liget utca közötti szakaszon. Az azonnali egyeztetéssel sikerült elérni, hogy az elöregedett, beteg fákat ne egyszerre, hanem csak fokozatosan vágják ki. A munka holnap indul.

Március elején Dunakeszi Város Önkormányzata arról értesült, hogy a Közép-Duna- völgyi Vízügyi Igazgatóság a parti sétány fáinak felszámolását tervezi, tekintettel a sétány fáinak veszélyes állapotára.

Akkor Dióssi Csaba, városunk polgármesterének kitartó munkájának és tiltakozásának köszönhetően sikerült ezt megakadályozni (erről bővebben ITT olvashatnak).

Az akkori egyeztetéseknek köszönhetően a tarvágás helyett fokozatosan „cserélik le” a liget fáit. Mivel ez a folyamat jelentős többletköltséggel jár, Dunakeszi Város Önkormányzata 6 millió forinttal járul hozzá a parti sétány jellegének megőrzéséhez.

Az Önkormányzat szakértője szerint a Vízművek területén 41, míg önkormányzati területen 23 fa szorul kivágásra, 89 fánál pedig koronakönnyítést fognak végezni.

A kivágási, illetve metszési munkálatok holnap kezdődnek, tavasszal pedig új fákat ültetnek a most kivágottak helyére.

A kivágott fákat a szakemberek felaprítják, s városunk rászorulói között osztják majd szét tűzifaként.

 

Közérdekű adatok

KÖZÉTKEZTETÉS

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: 06 70 380 6473
Közvilágítás
hibabejelentő
telefon: 06 80 625 726
Mezőőri szolgálat
telefon: 06 70 339 4738
Gazdaság
Heti tablóajánló