• Image 01
  • Image 02
  • Image 03
  • Image 04
  • Image 05
  • Image 06
KERESŐ

20141103 140303Tisztelt Lakosság! Az alábbiakban olvashatják a Környezetvédelmi és a Rendezett Városért Tanácsadó Testület felhívását.

Kérjük a fűtési szabályok fokozott betartását!

A Környezetvédelmi és a Rendezett Városért Tanácsadó Testület városunk közössége nevében kér mindenkit, aki fa- vagy széntüzelésű berendezéssel fűt, hogy fokozottan tartsa be a fűtési előírásokat! Szigorúan tilos és büntetendő háztartási szeméttel, műanyaggal, gumival, fűtésre nem alkalmas olajszármazékokkal, lakkozott, festett, vagy ragasztott fával, veszélyes hulladékkal fűteni, illetve olyan anyagokkal, mely az emberi egészséget, a levegőt, a talajt és környezetet, vagy ezek összetevőit veszélyezteti. Kérjük, különösen figyeljenek erre valamennyi lakótársunk – köztük a gyermekek – egészségének megőrzése érdekében!

Kérjük a zöldhulladék megfelelő kezelését!

A tavasz közeledtével gyakori, hogy a nyesedéket, egyéb kerti hulladékot némelyek az ingatlanukhoz közeli közterületre rakják le. Ez nem szabályos, a városképet is rontja, begyűjtése és elszállítása többletköltséget okoz. Kérjük, hogy a szabályok betartásával a zöldhulladékot a következő módon kezeljék: A nagyobb, max. 2m hosszú, maximum fél méter átmérőjű gallykötegeket két helyen zsineggel átkötve kéri kihelyezni a szolgáltató, ezek március 1-től díjmentesen elszállításra kerülnek az előző évekhez hasonlóan. A kötegelés nélkül, kazalba rakott gallyakat azonban a közszolgáltatónak nem áll módjában elszállítani! Az apró zöldhulladékot pedig a rendszeresített zöld zsákokban kérjük kitenni a zöldhulladék-gyűjtő járatnapokon. (Bővebb információ: www.dkkozuzemi.hu)

 

Közérdekű adatok

KÖZÉTKEZTETÉS

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: 06 70 380 6473
Közvilágítás
hibabejelentő
telefon: 06 80 625 726
Mezőőri szolgálat
telefon: 06 70 339 4738
Gazdaság
Heti tablóajánló