• Image 01
  • Image 02
  • Image 03
  • Image 04
  • Image 05
  • Image 06
KERESŐ

várostortaVéget ért a Város Tortája pályázat, melyen öt cukrászda mutatta be alkotását.

Március 10-én, pénteken zárult le az a verseny, melyet Dunakeszi Város Önkormányzata hirdetett meg még az év elején. A verseny célja az volt, hogy megtalálják azt a kreatív cukrászműhelyt, mely elkészíti a várossá avatás 40. évfordulójára dunakeszi születésnapi tortáját.

Öt cukrászda vett részt a megmérettetésben: a Kun Cukrászműhely csokoládés-mogyorós pralinétortával érkezett, a Dalvador Cukrászda epres, fehér csokis, proseccós finomsággal készült, a Dunakeszi Sütiház a város címerének színeit mutatta be pisztáciás, mascarponés, curacao-pasztás összeállításában. A Mentes Cuki xilittel édesített belga fehér csoki tortájával versenyzett, míg a Varázslatte Bisztró mentes (laktóz, cukor nélkül) édességet készített, melyben tökmagos piskóta alapra totu és ananászos mousse került.

A versenyt öttagú zsűri döntötte el, melynek tagjai voltak Erdész Zoltán alpolgármester, Kaszás Géza színművész, Szabó Nikolett, az alagi Tréningközpont versenyzője, Zupka Sándor, a Dunakeszi Nyugdíjas Kirándulóklub elnöke, valamint Borsodi Eszter, a Szent István Általános Iskola 6.a osztályos tanulója.

A zsűri véleménye alapján a verseny győztese a Kun Cukrászműhely (Fő út 106.) csokoládés-mogyorós pralinétortája, melyet a lakosság április 30-án kóstolhat meg először.

 

Közérdekű adatok

KÖZÉTKEZTETÉS

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: 06 70 380 6473
Közvilágítás
hibabejelentő
telefon: 06 80 625 726
Mezőőri szolgálat
telefon: 06 70 339 4738
Gazdaság
Heti tablóajánló