• Image 01
  • Image 02
  • Image 03
  • Image 04
  • Image 05
  • Image 06
KERESŐ

strandMegnéztük a 600 méter hosszú, 34 ezer m²-es telek terület-felhasználási javaslatát, avagy azt, hogyan fog kinézni Dunakeszi dunai strandja.

A 3,4 hektáros telek megvásárlásáról tavaly júliusban döntött a Képviselő-testület. Azóta megtörtént az adásvétel, valamint elkészültek a tervek is. A Liget utcánál kezdődő, majd a Katonadomb mögött végighaladó partszakaszon városunkban megépül a Duna magyarországi szakaszának legjobb strandja.

600-700 méteres homokos szakaszt az előzetes tervek szerint három részre fogják osztani: az északi részen családi strand kerül kialakításra, játszótérrel és gyermekbarát infrastruktúrával; a középső részen pihenő-övezetet tervez az Önkormányzat, a déli részen pedig kutyás strandot fognak kialakítani az állatbarátok legnagyobb örömére.

A Katonadombbal együtt 90 ezer m²-es terület így egy jelentős infrastruktúrával ellátott szabadidős park lesz, hiszen a meglévő sporteszközökön és pályákon kívül, öltözők, mosdók, zuhanyzók is a terület részei lesznek. Ezen kívül az Önkormányzat a strandhoz tartozó vendéglátásról is gondolkozik, mobil-büfékkel.

A napokban meg is kezdődött a fejlesztéshez szükséges területrendezés, mely során fákat nem fognak kivágni, csupán az aljnövényzetet és a szemetet gyűjtik össze.

A strand legvonzóbb sajátosságát képező platánligetet természetesen megóvják és megőrzik, kiemelt figyelemmel fordulva a fák egészségének és állapotának megóvása felé.

A beruházás részeként egy sétányt is kiépítenek, mely a strand teljes hosszában fog vezetni, biztosítva akár a babakocsival való kényelmes és biztonságos közlekedést is.

A Liget utca végén egy állami támogatásnak köszönhetően nyíltvízi edzőközpont épül, melynek szálláshelyeként a Duna sori gyermektábor fog szolgálni. Ennek érdekében jelentős fejlesztések lesznek a táborban is, melynek nyári gyermektábor-funkciója is megmarad. Az edzőtábor 780 millió forint, önrészt nem igénylő támogatásból valósul meg.

Szintén állami beruházásként épül meg a Budapest-Dunakeszi kerékpárút, mely a Katonadomb mellett fog vezetni. A strand fejlesztésének részeként ehhez kerékpáros pihenőhely is készül.

Szintén ezen a területen, pontosabban a Kiserdő utca végén épül meg az az ugróközpont, melyhez 635 millió, önrészt nem igénylő állami támogatást nyert városunk Önkormányzata.

Természetesen a megnövekedett látogatószámot megfelelő számú parkoló is fogadja majd. A Kiserdő utca végén, a régi garázssoron egy közel 100 férőhelyes parkoló épül, mivel ezen túl – a Katonadomb sor kivételével – nem lehet majd autóval közlekedni.

 

Közérdekű adatok

KÖZÉTKEZTETÉS

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: 06 70 380 6473
Közvilágítás
hibabejelentő
telefon: 06 80 625 726
Mezőőri szolgálat
telefon: 06 70 339 4738
Gazdaság
Heti tablóajánló