• Image 01
  • Image 02
  • Image 03
  • Image 04
  • Image 05
  • Image 06
KERESŐ

zöldhulladékA jó idő beköszöntével elkezdődnek a tavaszi nagytakarítások, mind a házakban, lakásokban, mind a kertekben és az udvarokon. Ezek a tevékenységek sajnos sokszor okoznak kellemetlenséget, főleg a hulladék nem megfelelő kezelésével a lakosságnak. Ezért is foglaltuk most össze egy helyen a legfontosabb betartandó szabályokat.

Lomtalanítás, elektronikus és veszélyes hulladékok

A Közüzemi Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint bármikor lehetőség van a kidobásra ítélt tárgyakat kitenni a kukák mellé azon a napon, amikor az utcában egyébként is szemétszállítás van. A kulturált városkép megőrzése érdekében kérjük, ezt rendezett módon, közvetlenül a szemétszállítási napot megelőzően tegyék meg. Tilos lomként kirakni veszélyes anyagot, építési, bontási anyagokat, ajtót, ablakot, sittet. Apró ömlesztett anyagokat kérjük zsákba, dobozba kirakni.

Az elektronikus és veszélyes hulladék gyűjtésénél a Dunakeszi Közüzemi és Nonprofit Kft. a korábbi évek gyakorlatát követi: 2017. április 1-jén, szombaton, 8 - 14 óráig díjtalan gyűjtést szervez két helyszínen. Bővebben…

Avar- és kerti hulladék égetésének szabályai

A jó idő beköszöntével megkezdődnek a kerti munkák, melyek kivitelezése gyakori konfliktus- és panaszforrás a lakosság köreiben.

Dunakeszi Város Önkormányzata rendeletben szabályozza az avar és kerti hulladék égetését a város határain belül.

A rendelet értelmében az avart és a kerti hulladékot elsősorban hasznosítással, komposztálással szükséges kezelni, és erről az ingatlan tulajdonosának kötelessége gondoskodni.

Avar- és kerti hulladék égetése közterületen, illetve a Barátság út, Fő út, Fillér utca és a Kiserdő utca által körülhatárolt területen tilos.

Az avar-és kerti hulladék égetése minden évben kizárólag két időszakban, a kijelölt napokon megengedett:

- tavasszal: március 1-től május 15-ig szerdánként és szombatonként, illetve

- ősszel: szeptember 15-től november 30-ig szerdánként és szombatonként.

Vasárnap és ünnepnapokon az égetés szigorúan tilos, abban az esetben is, ha az ünnepnap szerdai napra esik.

A kerti hulladék kizárólag szélcsendes időben, személyes felügyelet mellett, a tűzvédelmi szabályok szigorú betartásával égethető el.

Az égetendő avart és a kerti hulladékot előzetesen ki kell szárítani, s az eltüzelése is csak folyamatosan, kis adagokban történhet. Nagy mennyiségű nedves kerti hulladékot tilos elégetni! Továbbá az égetendő kerti hulladék nem tartalmazhat műanyagot, gumit, vegyszert, festéket, gyógyszermaradványt, vagy egyéb veszélyes hulladékot.

 

Kérjük a zöldhulladék megfelelő kezelését!

A tavasz közeledtével gyakori, hogy a nyesedéket, egyéb kerti hulladékot némelyek az ingatlanukhoz közeli közterületre rakják le. Ez nem szabályos, a városképet is rontja, begyűjtése és elszállítása többletköltséget okoz. Kérjük, hogy a szabályok betartásával a zöldhulladékot a következő módon kezeljék: A nagyobb, max. 2m hosszú, maximum fél méter átmérőjű gallykötegeket két helyen zsineggel átkötve kéri kihelyezni a szolgáltató, ezek március 1-től díjmentesen elszállításra kerülnek az előző évekhez hasonlóan. A kötegelés nélkül, kazalba rakott gallyakat azonban a közszolgáltatónak nem áll módjában elszállítani! Az apró zöldhulladékot pedig a rendszeresített zöld zsákokban kérjük kitenni a zöldhulladék-gyűjtő járatnapokon.

Amennyiben a gallyakat másfél méter hosszúra vágják, és kévébe kötik, a Közüzem által meghirdetett napokon ingyen elszállítják. Az apró, nem kévézhető kerti hulladékokat a Közüzem által rendszeresített térítés ellenében vásárolható zöld zsákokban kérjük kirakni.

 

A szabályok betartása mindannyiunk közös érdeke. Kérjük, hogy a tavaszi nagytakarítások idején is fordítson kiemelt figyelmet lakóhelyünk, városunk tiszta, rendezett képének megőrzésére!

Közérdekű adatok

KÖZÉTKEZTETÉS

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: 06 70 380 6473
Közvilágítás
hibabejelentő
telefon: 06 80 625 726
Mezőőri szolgálat
telefon: 06 70 339 4738
Gazdaság
Heti tablóajánló