• Image 01
  • Image 02
  • Image 03
  • Image 04
  • Image 05
  • Image 06
KERESŐ

szentistvanDunakeszi Képviselő-testülete még tavaly döntött arról, hogy miután a Szent István Általános Iskola ősztől átköltözik a Repülőtéri úti 24 tantermes, új iskola épületébe, a jelenlegi, Táncsics utcai épületet a Magyar Katolikus Egyház rendelkezésére bocsátja, iskola-alapítás céljából.

Szinte pont egy éve annak, hogy Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök azzal a kéréssel fordult Dunakeszi Város Önkormányzatához, hogy a Szent István Általános Iskolának eddig helyet adó épületben engedélyezze egy egyházi irányítású általános iskola üzemeltetését.

Tekintettel arra, hogy a Szent Erzsébet római katolikus óvodát évente 56-60 gyermek fejezi be, és az érintett szülők, valamint a városban élő római katolikus hívek részéről egyaránt nagy igény mutatkozik arra, hogy a gyermekek iskolai nevelése is hasonló környezetben folytatódjon, a Képviselő-testület Radnóti Henrik és Lukács Bálint kivételével elvi beleegyezését adta a projekthez.

A felújításra jelentős állami támogatást, pontosabban 500 millió forintot kapott a Magyar Katolikus Egyház. Ez az összeg lehetővé teszi az épület teljes körű felújítását, továbbá mind a tantermek, mind a tornaterem bővítésre kerülnének. A bővítésnek köszönhetően évfolyamonként 2 osztállyal működő, 8 osztályos általános iskola kezdheti meg majd a működését.

Az iskolaépület szomszédságában található DÓHSZK Eszterlánc Tagóvoda működését a fenti beruházás nem érinti.

 

Közérdekű adatok

KÖZÉTKEZTETÉS

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: 06 70 380 6473
Közvilágítás
hibabejelentő
telefon: 06 80 625 726
Mezőőri szolgálat
telefon: 06 70 339 4738
Gazdaság
Heti tablóajánló