• Image 01
  • Image 02
  • Image 03
  • Image 04
  • Image 05
  • Image 06
KERESŐ

bikesafeDunakeszi Város Képviselő-testülete mai ülésén döntött arról, hogy a Dunakeszi Rendőrkapitánysággal együttműködve bevezeti városunkban a kerékpárokat védő kétszintű biztonsági rendszert.

A Program részeként Dunakeszi városa csatlakozik az országosan már működő BIKESAFE programhoz, amely keretében a tulajdonosok regisztráltatják kerékpárjukat egy központi rendszerben. A regisztrációról egy regisztrációs kártyát kapnak, valamint a kerékpárra egy regisztrációs matrica is kerül. Továbbá a bejegyzéssel a kerékpár adatait a központi adatbázisba is rögzítik, amely jelentősen megkönnyíti az eltulajdonított kerékpárok beazonosítását.

A kétszintű biztonsági rendszer második eleme egy kiegészítő UV védelem alkalmazása a regisztrált kerékpárokon. Ennek keretében UV festékkel "DUNAKESZI" feliratot és egy meghatározott sorozatszámot helyeznek majd el a kerékpár több pontján.

A kerékpárok regisztrációját a Dunakeszi Rendőrkapitányság fogja végezni, előzetesen egyeztetett időpontokban. A program megvalósításához szükséges tárgyi feltételeket és anyagi forrásokat Dunakeszi Város Önkormányzata biztosítja a Rendőrkapitányság számára.

Bízunk benne, hogy számos lakótársunk igénybe veszi majd ezt a szolgáltatást, hiszen az említett óvintézkedéseknek köszönhetően egy esetleges lopás esetén nagyobb sikerrel járhatnak majd el rend őrei.

 

Közérdekű adatok

KÖZÉTKEZTETÉS

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: 06 70 380 6473
Közvilágítás
hibabejelentő
telefon: 06 80 625 726
Mezőőri szolgálat
telefon: 06 70 339 4738
Gazdaság
Heti tablóajánló