• Image 01
  • Image 02
  • Image 03
  • Image 04
  • Image 05
  • Image 06
KERESŐ

varoshAz önkormányzati adóhatóság kéri a Tisztelt Adózókat és Könyvelőiket, hogy a hibás iparűzési adóbevallások elkerülése érdekében a Dunakeszi Város Önkormányzat adóhatósága által biztosított, ellenőrzött, elektronikus helyi iparűzési adóbevallási nyomtatványokat használják.

Az adózóknak 2017. január 1-től lehetőségük van arra, hogy az állandó jellegű helyi iparűzési adóról szóló bevallási kötelezettségüket az állami adó- és vámhatósághoz (NAV) teljesítsék. Nem szűnt meg azonban annak a lehetősége, hogy az adózók közvetlenül az önkormányzati adóhatóság felé továbbítsák az iparűzési adóbevallásokat.

Az elmúlt időszakban a NAV rendszere által továbbított adóbevallások többsége hibás, ezért azokat adózói, illetve adóhatósági közreműködés nélkül nem lehet feldolgozni.

Tájékoztatjuk az adózókat, hogy a hibásan benyújtott iparűzési adóbevallás esetén az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény 172.§ (10) bekezdése alapján a magánszemély 20 ezer forintig, más adózó 100 ezer forintig terjedő mulasztási bírsággal sújtható.

A hibásan benyújtott adóbevallások elkerülése érdekében önkormányzati adóhatóságunk azt javasolja, hogy az adóbevallásokat a Dunakeszi Város Önkormányzat adóhatósága által rendszeresített nyomtatványon teljesítsék, amely ellenőrzi az adóbevallás helyességét, megfelelő adómértéket és adókedvezményt alkalmaz, stb.

A bevallások a www.dunakeszi.eado.hu oldalról letölthetőek, regisztrációt követően a bevallások elektronikusan is benyújthatóak.

Előre is köszönjük szíves közreműködésüket.

Dunakeszi Város Önkormányzati Adóhatósága

 

Közérdekű adatok

KÖZÉTKEZTETÉS

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: 06 70 380 6473
Közvilágítás
hibabejelentő
telefon: 06 80 625 726
Mezőőri szolgálat
telefon: 06 70 339 4738
Gazdaság
Heti tablóajánló