• Image 01
  • Image 02
  • Image 03
  • Image 04
  • Image 05
  • Image 06
KERESŐ

senior örömtánc„Ha elmúltál már ennyi meg ennyi, nem kell úgy a szívedre venni”. 2017. június 26-án, 9 órai kezdettel Dunakeszi Város Önkormányzatának támogatásával Szenior örömtánc kedvcsináló foglalkozás lesz a Katonadombon.

Mi is az a szenior örömtánc?

Egy könnyed és szórakoztató mozgásforma. Mozgás - öröm - agytorna.

A szenior örömtáncosok a táncolásra, mint kíméletes sporttevékenységre tekintenek. Nem tánciskola, tehát ne egy hagyományos táncórát, sokkal inkább közösségi örömtáncot képzeljünk el. Egyszerű lépéskombinációkat alkalmazva a mozgás örömét nyújtja ez a tánc.

Nemzetközileg kifejlesztett egységes metodika alapján működik. A nyugati országokban már évek óta tartanak szenior örömtánc órákat, még Világszövetségük is van, aminek 13 európai ország és Brazília a tagja.

Miért hasznos a szenior örömtánc?

Ennek a mozgásformának rengeteg előnye van.

Dolgoznak az izmok, munkára van fogva a szív a tüdő. Köztudott az is, hogy a csontritkulás egyik ellenszere a mozgás.

Nincs szükség előzetes tánctudásra, mindenki jöhet, aki táncolni szeretne. Nincsenek benne akrobatikus elemek. Partnerről sem kell gondoskodni, hozzánk egyedül is lehet jönni. Nincs teljesítménykényszer, „bírni fogod”!

A vérpezsdítő ritmusok és az andalító zenék visszaröppentik az embert egykori fiatalságába. A szeniortánc nem csak zenére lötyögés, hanem a fizikai állapothoz igazodó sporttevékenység.

2017. június 26-án, 9 órától Edit, Judit és Szilvia vár minden kortalan, táncolásra, sportolásra, fejlődésre kész érdeklődőt a Katonadombon! (A program egyszeri alkalom, bemutató, a részvétel ingyenes. Az örömtánccal kapcsolatos további lehetőségekről a szervezők a helyszínen nyújtanak tájékoztatást.)

 Rossz idő esetén a helyszín a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola aulája lesz.

 

Közérdekű adatok

KÖZÉTKEZTETÉS

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: 06 70 380 6473
Közvilágítás
hibabejelentő
telefon: 06 80 625 726
Mezőőri szolgálat
telefon: 06 70 339 4738
Gazdaság
Heti tablóajánló