• Image 01
  • Image 02
  • Image 03
  • Image 04
  • Image 05
  • Image 06
KERESŐ

gyurgyalagEgy lakossági bejelentés alapján értesültünk a volt TSZ, jelenleg Eurotrust Kft. tulajdonában álló területen zajló forgatás esetleges természetkárosító mivoltáról.

A bejelentés a területen élő és fészkelő gyurgyalagok veszélyeztetéséről szólt, mivel az I. világháborús film díszleteit előkészítve, munkagépekkel lövészárkokat ástak a napokban a területen.

Erről értesülve a Dunakeszi Polgármesteri Hivatal mezőőre azonnal a helyszínre sietett és tájékoztatta az ügyben illetékes hatóságot, a Duna-Ipoly Nemzeti Park (DINPI) képviselőjét.

A terület nem áll semmilyen természetvédelmi besorolás és oltalom alatt, azaz nem bejegyzett, védelem alatt álló költőhely. Ráadásul magánterület lévén (melyet a tulajdonos cég bocsátott a filmes stáb rendelkezésére) sem az Önkormányzat, sem a hatóság képviselői nem szabhatnak ki helyszíni bírságot és nem kezdeményezhetnek kutatást. Ennek ellenére az Önkormányzat kezdeményezte egy eljárás indítását, valamint kikérte a DINPI által készített jegyzőkönyvet, mely rögzíti a helyszínre látogatott szakértő véleményét az érintett ingatlanról.

Amennyiben Önkormányzatunk a jegyzőkönyv alapján szabálytalanságot feltételezhet, természetesen tájékoztatjuk Önöket a további lépéseiről.

 2017.06.09. 14:50

 

Közérdekű adatok

KÖZÉTKEZTETÉS

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: 06 70 380 6473
Közvilágítás
hibabejelentő
telefon: 06 80 625 726
Mezőőri szolgálat
telefon: 06 70 339 4738
Gazdaság
Heti tablóajánló