• Image 01
  • Image 02
  • Image 03
  • Image 04
  • Image 05
  • Image 06
KERESŐ

kameraDunakeszin a bűncselekmények száma az elmúlt években folyamatosan csökkenő tendenciát mutat – 2012 óta a bűncselekmények száma konkrétan a felére csökkent. Ráadásul a lefolytatott nyomozások is jóval hatékonyabbak, hiszen az eljárások több mint felénél eredményesnek mondhatók. Ezek a szép eredmények pedig nagymértékben köszönhetőek a folyamatosan fejlődő közterületi kamerahálózatnak.

Dunakeszi Város Önkormányzata még az előző ciklusban indította el azon projektjét, melyben a Dunakeszi Rendőrkapitányság épületének korszerűsítésével, új gépjárművek vásárlásával, körzeti megbízotti irodák létesítésével, valamint a közterületi kamerahálózat kialakításával kívánja csökkenteni a városunkban történő bűncselekmények számát.

A megvalósult projektek, az új statisztikák mind azt mutatják, hogy a törekvések célt értek, a közbiztonság jelentősen javult az elmúlt években.

Most egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, hiszen üzembe helyezték a második ütemben elhelyezett térfigyelő kamerákat. Az első ütemben kihelyezett 30 kamerát most újabb 35 követte, így már összesen 65 kamera segíti a Dunakeszi Rendőrkapitányság, valamint a közterület-felügyelet munkáját.

Az első ütemben a kamerák a főbb bekötőutakhoz kerültek ki, most pedig a játszóterek, a szelektív tárolók, valamint a rendőrség és a körzeti megbízottak által megjelölt, „érzékenyebb” területeket is kamerával látták el.

A kamerák telepítésének utolsó, harmadik üteme még hátravan, melyben további, több mint 40 kamera kerül majd kihelyezésre. Így az itt élők biztonságérzetének növekedését több mint 100 kamera fogja segíteni, amely országos szinten is kimagaslónak számít.

 

Közérdekű adatok

KÖZÉTKEZTETÉS

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: 06 70 380 6473
Közvilágítás
hibabejelentő
telefon: 06 80 625 726
Mezőőri szolgálat
telefon: 06 70 339 4738
Gazdaság
Heti tablóajánló