It would be fun. Campbell's signing also allows the Hawks to create competition on the back end of their end defense with several prospects vying for time like Erik Gustafsson, Viktor Svedberg and Ville Authentic Alex Mack Jersey along with returning veteran Rozsival, who Bowman said the Hawks overused down the stretch last . Additionally, peace Matt Calvert Jersey generally are authorized to apprehend individual for criminal activity only when the offense is committed within the officer's geographical area of . and beyond:


The least they could have done was review it to get it right but they didn't because…..

and Tahir Whitehead Jersey take pressure off of Romero, he not feel Authentic Mikkel Diskerud Jersey he has to the team. It really doesn't bother me, he said through his interpreter. It is certainly a foul.

's men's basketball coach Jamison Rusthoven seated with the family of Wisconsin men's coach Gard at Gard's Wholesale NFL Jerseys Jerseys press conference announcing him as permanent coach last week. Of the 97 outs he's recorded on a curveball, 52 have been strikeouts. A Cheap Jerseys between and Baseball Prospectus - Pitch classifications Cheap Jerseys by Pitch Info LLC. Police announced Tuesday that these suspects were already custody at the Fayette County Detention Center after being previously charged connec... He said he ran 4 seconds the 40-yard dash back during the and he's looking to go faster at next month's NFL scouting combine. Merritt has also been told he's on the roster, but he's Wholesale NFL Jerseys now slated for relief. They all look to me for leadership and things like that, Sprinkle said. The holidays are the rear-view mirror, Wholesale Jerseys Free Shipping and the All- break is on the horizon. The Texans 't have a lot of flexibility at that position as and are under contract -- said Saturday that he wants to continue to play -- and return from his foot injury time for organized team Jerseys China He's putting the time to help kids Hockey Jerseys Cheap and his country.

I've had a couple of athletic guys the past, and fits that mold. Vinatieri was assisted by recently retired Colts punter Pat McAfee on holds. was the final enduring piece to the puzzle, signed after helping the Celtics win the NBA Basketball Jerseys 2008 title and return to the 2010 Finals as a reserve. I went through a lot of things last year-more bad than good.

Dunakeszi Város Hivatalos Weboldala - Nem történt természetkárosítás Dunakeszi-Alsón
  • Image 01
  • Image 02
  • Image 03
  • Image 04
  • Image 05
  • Image 06
KERESŐ

gyurgyalagMúlt héten számos fórum foglalkozott a Dunakeszi-Alsón feltételezhetően történt természetkárosítással. Az eset felderítésére a helyszínre látogatott a Dunakeszi Polgármesteri Hivatal mezőőre, a Duna-Ipoly Nemzeti Park természetvédelmi ellenőre, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület képviselői, valamint a Dunakeszi Rendőrkapitányság egysége is.

A Polgármesteri Hivatal mezőőre azonnal tájékoztatta az Önkormányzatot a kutatásról és a helyszíni ellenőrzésekről, valamint arról is, hogy véleménye szerint nem történt természetkárosítás. Tegnap, azaz június 12-én, az esti órákban megérkezett a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület helyszínre látogatott szakértőjének, Bagyura Jánosnak az állásfoglalása is a hírrel kapcsolatban.

Az MME állásfoglalása a Dunakeszinél történt gyurgyalagos eset kapcsán

Számos megkeresést kapott Egyesületünk a múlt héten történt feltételezett természetkárosítás kapcsán, mely egy Dunakeszinél történt gyurgyalag élőhelyet érintett.

Bár az eset teljes mértékben a zöld hatóság és a területileg illetékes nemzeti park hatáskörébe tartozik, ahol jelenleg is folyamatban van a megfelelő eljárás, az MME mégis próbált az ügy felderítése érdekében minél több hiteles információt begyűjteni.

Mióta a Facebookon többen felhívták figyelmünket az esetre, felvettük a kapcsolatot a hatósággal és a területileg illetékes nemzeti parkkal is, így megtudtuk, hogy június 6-án filmforgatás miatt kezdődtek földmunkák Dunakeszin, a helyszínen a nemzeti park szakembere is járt rendszeresen. A földmunkák egy sík, gyepes területen zajlottak, ezt a gyepet törték fel és ebbe vájták ki a forgatáshoz szükséges teljesen új árkot (ezek a képek láthatóak a „botrányt” elindító facebook posztokon is, itt is látszik, hogy a homokos részt gyep veszi körül, pont ilyen gyep fedte a kérdéses területet is), tehát itt gyurgyalag szinte kizárt, hogy fészkelt.

Ám a közelben a természetvédelmi őr felfedezett egy járatrendszert, ami 11 lakott üreget foglalt magába. Megtörtént a GPS-es felvétel az üregek helyzetéről és megegyezés született a filmforgatást végző céggel, hogy a lakott telep közelében nem végez munkálatokat. A nemzeti park szakembere folyamatosan látogatta a területet és június 7-én észlelte, hogy a lakott üregek közelében is munkálatok történtek, így jelezte aggályait a cég felé. A gépkezelőt a filmforgatásért felelősök elbocsátották, a lakott költőüregeket szalaggal elkerítették. A forgatócsoport június 9-én levonult a területről. A terület nem védett, nem esik Natura 2000 oltalom alá, a gyurgyalagok még csak a költőüregek kialakítását végzik és a tojásrakás időszakában vannak (tehát fiókák még nincsenek). Tekintettel a fentiekre, ha károsítás is merül fel, az legfeljebb a zavarás tényét meríti ki.

A mai napon az MME munkatársa a területileg illetékes nemzeti park szakemberével ismét a helyszínre látogatott. Azt tapasztalták, hogy egy kanyargós, több helyen elágazó, kb. 250 méter hosszú, régi árokban 8-10 pár gyurgyalag próbál költeni. Az árkot jelentős mértékben benőtte a fű, alig látni, ezért csak néhány ponton alkalmas fészkelésre, a gyurgyalagok ugyanis a növényzettől megtisztított partfalakat részesítik előnyben. Az egyik árok eleje kb. hat méter hosszan be volt temetve, de a korábbi adatok alapján ott nem volt fészek. Ennek ellenére a betemetett árkot kollégánk a természetvédelmi őrrel karöltve kibontotta, de költőüreget nem találtak, vagyis fészkek nem kerültek betemetésre. A gyurgyalagok egy részét látni lehetett, valószínűleg a megbontott részen fognak költőüreget ásni, mert a friss, tiszta falakat különösen kedvelik.

A régi árok egy félig betemetett szakasza, a közelben lévő költőüreg és a betemetett szakasz újra kiásása

A hatósági vizsgálat már folyik, mind az MME, mind a nemzeti parkos kollégák továbbra is szemmel tartják a területet és amennyiben bármilyen további zavarást észlelnek, az előírtaknak megfelelően fognak eljárni.

Civil szervezetként az MME az alábbiakat teszi a gyurgyalagok védelmében:

- Helyi csoportjaink a költési idő megkezdése előtt karbantartási munkát végeznek a költőhelyként használt homokos partfalakon, Kókán pl. áprilisban 150 m2 partfalat újított fel helyi csoportunk.

- Méhészeti fórumokon veszünk részt, hogy az olykor méhekkel is táplálkozó gyurgyalag által okozott konfliktus csökkenjen

- Idén kísérletképpen méhlegelőt létesítettünk egy gyurgyalagtelep közelében, melyet rengeteg beporzó rovar látogat, ami több táplálékot jelent a gyurgyalagnak és a méhészekkel lévő konfliktust is enyhíti

- Az MME Monitoring központja által koordinált Ritka és telepesen fészkelő madarak monitoring programja keretében rendszeres állományfelmérést végzünk.”

Az állásfoglalás ITT is elérhető.

Dunakeszi Város Önkormányzata kikérte a Duna-Ipoly Nemzeti Park természetvédelmi őre által felvett jegyzőkönyvet is, mely ITT érhető el.

A Dunakeszi Rendőrkapitányság nyomozást indított, melynek részleteiről hamarosan tájékoztatják Dunakeszi Város Önkormányzatát is.

 

Közérdekű adatok

KÖZÉTKEZTETÉS

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: 06 70 380 6473
Közvilágítás
hibabejelentő
telefon: 06 80 625 726
Mezőőri szolgálat
telefon: 06 70 339 4738
Gazdaság
Heti tablóajánló