• Image 01
  • Image 02
  • Image 03
  • Image 04
  • Image 05
  • Image 06
KERESŐ

béke utca2Mint arról már beszámoltunk, idén is jelentős munkák fognak zajlani intézményeinkben a nyári szünet alatt. A felsorolt munkákon túl viszont parkolók, utak, járdák és játszóterek is megújulnak.

Parkolók fejlesztése

A tavaly megkezdett köztemető-fejlesztés részeként az Önkormányzat ötven darab parkolót épít a Dunakeszi Köztemető előtt. Továbbá, a napokban elkészül a Fő út 19. sz. alatt lévő, a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatához tartozó parkoló is, melynek megközelítése az Alsótabán utcáról és a Fő útról is történhet, kapacitása pedig 37 db férőhely.

Útfelújítások, útépítések

Nyáron elkezdődik a Rákóczi út Szent Imre tér és Határ út közötti szakaszának felújítása és nyílt vízelvezető rendszerének kiépítése. Állami segítséggel 140 millió forintból újul meg a Rákóczi út említett szakasza, melyhez az Önkormányzat 21 millió forint önerőt biztosít.

A Rákóczi úton kívül egy másik rendkívül forgalmas, ám jelenleg még rossz állapotú útszakasz is megújul. A nyári hónapokban a Béke út - Nap utca 0,6 kilométeres szakaszát újítjuk fel, összesen 59 millió forintból.

A lakótelep térségében a Barátság útja 13-25. szakaszának szervizútjai is teljes felújításon esnek át idén, melynek részeként a parkolók is megújulnak.

Járdafelújítások

6,7 kilométernyi járda is épül városunkban még az idén. A Nap utca - Béke út beruházás részeként felújítjuk az utakhoz tartozó járdákat is, ugyanúgy, mint a Rákóczi út esetében is. Továbbá, 1,9 kilométeres szakaszt újítunk fel a Fóti út északi oldalán, egészen a Határ útig, valamint a Kossuth utca páratlan oldalán, 1,2 kilométeren, egészen a Toldi utcáig.

Játszótérbővítések

A legkisebbeknek is igyekszünk pár felújítással kedveskedni a nyári hónapok alatt. A lakossági kéréseknek eleget téve körbekerítjük a Szent István park játszóterét, melyet új eszközökkel is ellátunk.

A Toldi-Dombliget lakóparkokhoz kialakított közösségi tér funkcionális bővítése is elkezdődik. Az említett területen a lakossággal összefogva már megvalósult egy játszótér és egy füves focipálya kialakítása. Ezen kívül Önkormányzatunk pályázatot nyújtott be szabadtéri fitness eszközök kihelyezésére és szabadtéri ping-pong asztal kihelyezését is tervezzük. Idén a játszótér egy kombinált sportpályával gazdagodik (22x43 m, zökkenőmentes térkő burkolattal), valamint új játékokat is kihelyezünk.

A felsorolt beruházásokkal járó forgalomkorlátozásokról, a fejlesztések ütemezéséről természetesen hamarosan tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot!

 

Közérdekű adatok

KÖZÉTKEZTETÉS

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: 06 70 380 6473
Közvilágítás
hibabejelentő
telefon: 06 80 625 726
Mezőőri szolgálat
telefon: 06 70 339 4738
Gazdaság
Heti tablóajánló