• Image 01
  • Image 02
  • Image 03
  • Image 04
  • Image 05
  • Image 06
KERESŐ

Városunk gyermekeinek étkeztetését eddig is kiemelt feladatként kezeltünk. Tudjuk, milyen fontos, hogy egy étkeztetési rendszer minél hatékonyabban és főként emberségesen működjön. Éppen ezért eddig is és jelenleg is számos intézkedést tettünk és teszünk azért, hogy javítsuk az intézményi étkezés színvonalát.

A pozitív változások elismerése mellett több jogos kritika is érkezett hozzánk, ezért úgy döntöttünk kiemelt felügyeleti rendszerben kezeljük a helyi gyermekétkeztetést. Ennek első lépései a napokban már meg is kezdődtek.

Átlátható online felület:

A honlap, amelyen az étkezés lemondását lehet megtenni, a szülői visszajelzések alapján nehezen átlátható, így a szolgáltatóval egyeztetve egy egyszerűbb és egyértelműbb, értesítéseken alapuló felületet alakítunk ki. Ennek első eleme, hogy januártól a honlapon keresztül a szülők 5 nappal, illetve az érintettek még egyszer 1 nappal a befizetési határidő előtt egy emlékeztetőt kapnak, ezzel megkönnyítve a befizetési határidő figyelemmel követését. A honlappal kapcsolatos további észrevételeiket várjuk az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre.

Ételkóstolási program:

Az étkezés minőségével való észrevételekre már korábban létrehoztuk a Családügyi Tanácsnok asszony által koordinált ételkóstolást, ahol a szülők saját maguk próbálhatják ki az ételeket, amit a gyermekek kapnak. Az eddigi tapasztalatok azt mutatták, hogy a programban részt vevő szülők jelentős hányada meg volt elégedve az ételek minőségével, mennyiségével. Ugyanakkor úgy gondoljuk, hogy fontos az ételkóstolási program folytatása, a szolgáltató felé történő folyamatos visszajelzés. Azok a szülők, akik szeretnének részt venni ebben, kérjük, jelentkezzenek a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.

Átmeneti helyzet kezelése

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a szülői befizetés elmulasztása miatt ne a gyermekek maradjanak étel nélkül. Korábban a gyermekek ugyanúgy ehettek, attól függetlenül, hogy a szülők bizonyos esetekben hónapokig nem fizettek, később ennek rendezése pedig igencsak nehézkes volt, illetve még mostanáig sem történt meg.

A befizetési hátralék – főként figyelmetlenség miatt – tavaly már meghaladta a 10 000000 forintot. A hátralék halmozásának elkerülése miatt február 1-jétől a be nem fizetést automatikus lemondásnak tekinti az étkeztetést végző cég. Természetesen előfordulhat olyan eset, amikor a szülő önhibáján kívül nem tudja befizetni a gyermeke étkezését, ezért, hogy a gyermek ne maradjon étel nélkül, hideg ételt biztosítunk számukra.

Természetesen a hátrányos helyzetű családok számára kedvezményt biztosít az önkormányzat. A feltételektől függően 50 illetve 100%-os díjfizetési mentességet kaphatnak.

A gyermekétkeztetés kiemelt felügyeleti rendszerben való kezelésének része, hogy folyamatosan tájékoztatni fogjuk az érintetteket az egyes fejleményekről, változásokról, elért eredményekről a különböző felületeken. Ehhez kérjük a szülők együttműködését.

Közérdekű adatok

KÖZÉTKEZTETÉS

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: 06 70 380 6473
Közvilágítás
hibabejelentő
telefon: 06 80 625 726
Mezőőri szolgálat
telefon: 06 70 339 4738
Gazdaság
Heti tablóajánló