• Image 01
  • Image 02
  • Image 03
  • Image 04
  • Image 05
  • Image 06
KERESŐ

balatonkeneseAz Önkormányzat elmúlt ciklusban megkezdett és azóta is tapasztalt takarékos és megfontolt gazdálkodása lehetővé tette, hogy egy közvetlen vízparti balatoni teleket vásároljunk, ahol a város gyermekei – különösen a hátrányos helyzetűek - megfelelő felügyelet mellett élvezik majd egy minden igényt kielégítő szabadidős telek előnyeit és a Balaton szépségeit.

Szeretnénk, ha ezzel minden dunakeszi iskolás gyermekkorához örök élménnyel tudnánk hozzájárulni, amelyre a közvetlen vízpart és a remek adottságok, mind garanciát nyújtanak. A szerződés aláírásra került, így az önkormányzat és az iskolák együttműködésében hamarosan megkezdődik a koncepció kidolgozása, amelyben helyet kap majd sport- és művészeti tábor is.

A telek ár-érték arányban a megvalósult eladások alapján rendkívül kedvező. A Lakosságszolgálati Osztály munkatársai hónapokig konzultáltak az ottani önkormányzatokkal és ingatlanközvetítőkkel, hogy megtalálják ezt a közvetlen vízparti telket.

Az alkut követően az önkormányzat az eredetileg 190 millióért meghirdetett telekre 150 millió forintra tett ajánlatot. Ezt követően kikértük egy független, balatonkörnyéki ingatlanbecslő véleményét is, aki mindent egybevetve 193 millió forintra becsülte a telket – ezzel alátámasztotta, hogy igen kedvező vételre nyílik lehetőség.

Az ingatlanbecslő szakvéleményét ide kattintva olvashatják el.

A kivételes lehetőséget korábban Radnóti Henrik balliberális képviselő kivételével mindenki egyöntetűen támogatta a képviselő-testületben, még Lukácsi Bálint is, Radnóti Henrik frakciótársa.

Értjük, hogy Radnóti úgy érzi, követnie kell az országos politika logikáját - miszerint minél jobb egy ötlet, annál jobban kell támadni - azonban nem fogjuk hagyni, hogy a sportközponthoz hasonlóan ez a városi ügy is a politikai támadások áldozata legyen.

Nevetséges érvelés részéről, hogy a város nem fordít forrást az intézményekre, és a telek helyett például óvodát kellene építeni.

Az önkormányzat az elmúlt ciklusban több száz millió forintot fordított az intézményekre, mind újak építésére, mind a meglévők felújítására, és természetesen ezt ebben a ciklusban is folytatni kívánjuk. Csak néhány példa: két új óvoda épült, egy meglévőt pedig kibővítettünk; új épületet adtunk át a Bárdos Lajos Általános Iskolának; új bölcsőde épült; jövő őszre felépülhet az új általános iskola és egy további óvoda építésére pályázunk.

Mivel mi napi kapcsolatban vagyunk pedagógusainkkal és a Humán Szolgáltató Központ munkatársaival, pontosan tudjuk, hogy vannak olyan gyermekek, akiknek szülei nem engedhetnek meg magukat egy rövidebb nyaralást sem, és nekik az egyetlen lehetőségük erre ez a telek és az önkormányzat támogatása.

Biztosak vagyunk abban, hogy sok szép, feledhetetlen pillanatot élnek majd itt át a gyermekek.

Közérdekű adatok

KÖZÉTKEZTETÉS

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: 06 70 380 6473
Közvilágítás
hibabejelentő
telefon: 06 80 625 726
Mezőőri szolgálat
telefon: 06 70 339 4738
Gazdaság
Heti tablóajánló