• Image 01
  • Image 02
  • Image 03
  • Image 04
  • Image 05
  • Image 06
KERESŐ

CAFNovember 4 - én Szepessy Tamás, a Dunakeszi Járműjavító ügyvezető igazgatója aláírta a spanyol CAF képviselőjével a Budapesti Közlekedési Központ által megrendelt villamosok gyártására vonatkozó szerződést.

Mint azt Szepessy Tamás elmondta, hosszú, nehéz tárgyalássorozatot követően jött létre a szerződés, amely lehetővé teszi Dunakeszi számára, hogy részt vegyen a budapesti kötöttpályás közlekedés fejlesztésében. Kiemelkedő stratégiai pont ez a Dunakeszi Járműjavító életében, hiszen első lépcsőfokként szolgál ahhoz, hogy a gyár visszanyerje egykori fényét.

Az aláírt szerződés tíz darab villamos gyártására és összeszerelésére vonatkozik a BKK részére, mely a spanyol CAF által kiírt közbeszerzési pályázat eredménye.

A műszaki fejlesztés, amely több mint 50 millió forintos beruházást jelent a Dunakeszi Járműjavítónak, az a múlt héten aláírt 1 milliárd forintos kölcsönszerződés eredményeként tud létrejönni. Összesen 513 millió forint szükséges a spanyol - magyar együttműködéshez, a felvett kölcsön további része a budapesti M3 - projekthez szükséges. Jelenleg egy harmadik nagy beruházás is folyik a járműjavítóban, mégpedig egy kairói vonatok gyártására vonatkozó projekt. Ez utóbbi a három közül a legnagyobb volumenű, hiszen kétszáz vonat gyártására vonatkozik.

A szerződő felek fokozott reménye, hogy további villamosok megrendelése is követi majd a mostani tízet, hiszen a BKK és a CAF által aláírt szerződés további 40 villamos építését jelöli meg opcionálisan, de remélhetőleg a főváros él majd a végleges mennyiség, a hetvenhét villamos gyártására vonatkozó opció lehetőségével is.

A spanyol CAF ezzel a szerződéssel eleget tett azon vállalásainak is, melyeket a magyar kormánnyal szemben vállalt, hiszen magyarországi beszállítókat és gyárakat vonnak be a termékeik gyártásába.

A szerződés tartalmazza a helyi mérnökök és munkások továbbképzését is. A projekt részeként arra is volt lehetőség, hogy a dunakeszi mérnökök ellátogassanak a spanyol üzemekbe, hogy átlássák a gyártási folyamatokat. A két nemzet mérnökeinek technikai megbeszélései jövő héten indulnak, a műszaki beruházások már elkezdődtek, az első villamosokat jövő év márciusában szerelik össze.

A város szempontjából az a leglényegesebb pontja a beruházásnak, hogy a megrendeléseknek köszönhetően létszámfejlesztésre is sor kerül. A teljes létszám szempontjából hatszáz fősre tervezik az emelést.

Köszönetnyilvánítás illeti meg Tuzson Bencét, a térség országgyűlési képviselőjét, aki sokat tett azért, hogy a gyár megmaradjon, működjön, fejlődjön és egy korábbi, sikeres állapotába kerüljön vissza, hiszen Dunakeszi városának nagyon fontos a Dunakeszi Járműjavító sikeres működése. A CAF - fal kötött szerződés az első lépcsőfok a cél megvalósításához.

Közérdekű adatok

KÖZÉTKEZTETÉS

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: 06 70 380 6473
Közvilágítás
hibabejelentő
telefon: 06 80 625 726
Mezőőri szolgálat
telefon: 06 70 339 4738
Gazdaság
Heti tablóajánló