• Image 01
  • Image 02
  • Image 03
  • Image 04
  • Image 05
  • Image 06
KERESŐ

bicikliut 2Dunakeszi sportos város, a helyi önkormányzat pedig nem csupán a versenysportoknak, hanem a lakosság szabadidős tevékenységeinek is biztosítani igyekszik a megfelelő körülményeket. Most a kerékpárral közlekedőknek készül egy nagy volumenű fejlesztési terv.

Mostanáig Dunakeszin négy kerékpárút került kijelölésre: az első a Duna-parton keresztül köti össze Gödöt a Fő út – Szent István úti körforgalommal; a második a Kápolna utcától fut a Muskátli utcáig; a harmadik a hídi körforgalomtól a Fóti úton keresztül a Dunakeszi - Fót határig tart; a negyedik pedig a Tábor utcát köti össze a Fóti úttal a Fazekas Mihály Általános Iskola és a Széchenyi István Általános Iskola érintésével.

Dunakeszi Város Önkormányzatának célja, hogy partnerként segítse minden téren a lakosságot, megfontolva a lakosoktól érkező fejlesztési javaslatokat. Ezért a kerékpáros közlekedés nyugati mintára való fejlesztésének folytatása a cél, mely magában foglalja a biztonságos közlekedés lehetőségét kicsik és nagyok számára egyaránt.

Jelenleg egy ötödik, a város határában húzódó kerülő kerékpárút tervezése van folyamatban. Az építkezés reményeink szerint teljes egészében pályázati forrásból valósul majd meg. Az említett út a Sólyom utcai aluljárót kötné össze a Repülőtéri út mellett állami beruházásból épülő új iskolával a következő útvonalon: Sólyom utca - Pipa utca - Széchenyi út - Zerkovitz Béla utca - Határ út - Repülőtéri út. Így létrehozva Dunakeszin a kerékpáros nagykörutat, a már meglévő kiskörút (Tábor utca - Fóti út) mellé.

Az ötödik kerékpárút célja, hogy a város központi részének forgalmától elkülönítve, egy biztonságosabb közeget nyújtson a biciklivel közlekedőknek - akár a kikapcsolódás, akár a környezetbarát közlekedés az utazó indíttatása. Mivel az út végállomása a Repülőtéri úton található, ezért a jövőben az épülő új iskola megközelítéséhez is plusz egy opciót biztosít.

Közérdekű adatok

KÖZÉTKEZTETÉS

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: 06 70 380 6473
Közvilágítás
hibabejelentő
telefon: 06 80 625 726
Mezőőri szolgálat
telefon: 06 70 339 4738
Gazdaság
Heti tablóajánló