• Image 01
  • Image 02
  • Image 03
  • Image 04
  • Image 05
  • Image 06
KERESŐ

KlapkaDunakeszi Város Önkormányzata az elmúlt öt évben kiemelt fontosságú ügyként kezelt minden útépítéssel és felújítással kapcsolatos tervet. Jelenleg a Klapka György utca északi részén történnek a leglényegesebb módosítások - az útburkolat javításain túl új összekötő utak épülnek és tervben van a közvilágítás fejlesztése is.

Napi szinten felmerülő probléma a fővárosba utazók számára a várost kettészelő Fő út túlterheltsége. A párhuzamosan futó Klapka György utca fejlesztésének célja ezért elsősorban a Béke úti aluljáró, illetve a Béke út - Fő út csomópont tehermentesítése.

2013-ban leaszfaltozásra került a Klapka György utca Tábor utca és a Sólyom utcai felüljáró közötti szakasza, ám a fejlesztések itt nem értek véget. Kiépítésre került egy P+R parkoló a Tábor utca és a Klapka György utca kereszteződésében, valamint egy másik P+R parkoló biciklitárolóval a gyártelepi aluljáró túloldalán, a körzetben végzett egyéb útfelújításokon kívül.

A lakosság által egyre jobban kihasznált Klapka György utcára jelenleg két aszfaltozott úton keresztül lehet felhajtani, ez a megnövekedett terhelés kerül elosztásra több felhajtó között. Ez okból kifolyólag jelenleg négy útszakaszon folynak munkálatok, melyek újabb négy ponton kötik össze a Tábor utca és a Madách Imre utca által határolt területet a Klapka György utcával. Az említett pontok a következők: Balassi utca, Benedek Elek utca, Wass Albert utca és Kosztolányi Dezső utca.

Az összekötő útszakaszok célja, hogy a Tábor utcától északra eső területek lakosságának több lehetséges útvonal is legyen a Klapka György utca, illetve a Fő út eléréséhez, ezáltal tehermentesítve a Béke út - Fő út csomópontot.

Az útépítésekkel párhuzamosan természetesen a zöld felületek fejlesztésére is figyelmet fordítanak, hiszen a fák és a dísznövényzet jó hatással vannak mind a levegő minőségére, mind a zajszint csökkentésére. Az összekötő útszakaszok építése november 30-ig véget ér, így remélhetőleg decembertől érezhetőek lesznek a pozitív forgalmi változások Dunakeszin. Az említett útszakaszon hamarosan a közvilágítás is kiépítésre kerül, jelenleg a közbeszerzés folyamata zajlik. Tervezés alatt áll a járdaépítés is az említett szakaszon a gyalogosok biztonsága érdekében.

Közérdekű adatok

KÖZÉTKEZTETÉS

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: 06 70 380 6473
Közvilágítás
hibabejelentő
telefon: 06 80 625 726
Mezőőri szolgálat
telefon: 06 70 339 4738
Gazdaság
Heti tablóajánló