• Image 01
  • Image 02
  • Image 03
  • Image 04
  • Image 05
  • Image 06
KERESŐ

szocmunka 1„Amit ma teszünk, döntés arról, hogy milyen lesz a világ holnap.”

Magyarországon az emberek közel egyharmada küszködik olyan problémával, ami valamilyen szociális kezelést, gondozást igényel. Szociális munkásnak lenni jóval több, mint munka: szolgálat ez a szó legnemesebb értelmében. Gyakorlói sajátos tudás birtokosai, hivatásuk során vállalják, hogy az egyenjogúság, a társadalmi szolidaritás, az igazságosság, az együttműködés és az emberi méltóság elveihez ragaszkodnak, s azoktól el nem térnek.

A Szociális Munka Napja a Szociális Munkások Nemzetközi Szövetségéhez kötődik. 1997-ben jelölték meg november 12-ét a szociális munka napjaként, amely minden évben jó alkalommal szolgál arra, hogy megbecsüljük azokat, akik az elesettekért dolgoznak.

Dunakeszin a szociális tevékenységet a Humán Szolgáltató Központ, mint önkormányzati intézmény végzi. Tevékenységük három intézményi szervezetre tagolódik, s ezek a Gyermekjóléti Központ, a Családsegítő Szolgálat, illetve a Szociális Szolgáltatások Osztálya, mely fő tevékenységeként a szociális ellátás és étkeztetés van megjelölve.

A szociális munka napján azokat a munkatársakat köszöntjük, akik nap, mint nap rengeteg támogatást nyújtanak a közösségben élő rászoruló családok problémáinak megoldásában.

szocmunka 3November 12-én Dunakeszin is felköszöntöttük azokat a munkatársakat, akik áldozatos munkájukkal nap, mint nap jobbá teszik a közösséget. Dunakeszi Város Önkormányzatának nevében Seltenreich József, Sportért és Ifjúságért felelős tanácsnok köszöntötte az egybegyűlteket. Elmondta, hogy a szociális munkások képezik a város működésének azon részét, amelyet sokan elfelejtenek, pedig igazán büszkének kellene lennünk, hogy a városban már több mint 25 éve remekül működik a szociális szféra.

Az ünnepségen megjelenteknek az Őszi Napsugár Idősklub tagjai szavalatokkal kedveskedtek, valamint Szabóné Ónodi Valéria, a Humán Szolgáltató Központért felelős önkormányzati biztos felköszöntötte a 25. éve a szakmában tevékenykedő Tomasics Mariannát.

Ezúton is szeretnénk Dunakeszi Város Önkormányzata és a helyi lakosság nevében is tolmácsolni a hálát, a tiszteletet és a megbecsülést, melyek megilletik a szociális szféra dolgozóit. Nagyon szépen köszönjük, hogy ennyit fáradoznak értünk és reméljük, a jövőben is kitartanak Dunakeszi városa mellett.

Közérdekű adatok

KÖZÉTKEZTETÉS

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: 06 70 380 6473
Közvilágítás
hibabejelentő
telefon: 06 80 625 726
Mezőőri szolgálat
telefon: 06 70 339 4738
Gazdaság
Heti tablóajánló