• Image 01
  • Image 02
  • Image 03
  • Image 04
  • Image 05
  • Image 06
KERESŐ

magyyi 32013-ban került önkormányzati tulajdonba a több százmillió forint értékű Magyarság Sporttelep. Az átvételt követően azonnal megkezdődtek a beruházások és a felújítási munkálatok. Íme, egy kis áttekintés, mi történt az említett időszakban.

Az előző ciklusban Dunakeszi Város Önkormányzata ingyenesen tulajdonba kapta az addig a MÁV tulajdonában lévő Magyarság Sporttelepet. A sportcentrum az átvételkor nagyon rossz állapotban volt, a közvilágítás erősen hiányos állapotban volt, ezért az első teendők között szerepelt a világítás kiépítése, valamint parkolóhelyek létrehozása.

2013 májusában került átadásra a régió legnagyobb és legkorszerűbb BMX parkja, melyet nem csupán a kerékpáros sportág szerelmesei, de a görkorcsolyázók és a rolleresek is igénybe tudnak venni. A park a mai napig nagy népszerűségnek örvend, több nagyszabású versenyt is szerveztek a helyszínen.

2014-ben a régi salakpálya helyén új, nagyméretű, világítással felszerelt műfüves focipálya került kialakításra a Magyar Labdarúgó Szövetség támogatásával. A Magyar Labdarúgó Szövetség az Országos Pályaépítési Programja keretében 2013 végéig az országban 187 pályát épített, ebből Pest megyében 21 darab műfüves pálya készült el és ezek közül az egyik a dunakeszi Magyarság Sporttelepen kialakított pálya.

2015-ben megújult az említett focipályát körülvevő futókör is. A harminc éves futópálya alatti széttöredezett betonalapot kicserélték és új szegélyt is építettek. Kicserélték a burkolatot képező salakot is, valamint megoldották a nyári időszak problémáját is: automata öntözőrendszer került kiépítésre, hogy a futókat ne zavarja a felverődő por.

Szintén idén került átadásra a BMX - park mellett egy kültéri fitneszpark is. A kitelepített eszközök komolyabb testedzésekre is alkalmasak - különböző húzódzkodók, korlátok találhatók többek között a parkban.

Az év elején a Dunakeszi Open tenisz eseményre az Önkormányzat megújított a főépületben négy darab öltözőt, illetve jelenleg is folynak a helyszínen a munkálatok. Pályázati forrásból épp az épületek tetőfelújítása, a nyílászárók cseréje és a homlokzati hőszigetelés zajlik, valamint folyamatban van további parkolók kialakítása.

Tervben van még a főépület teljes belső átalakítása, illetve a futófolyosó mögötti területen a sportok királynője”, az atlétika szakosztály számára szeretnének létrehozni egy centrumot a Magyar Atlétikai Szövetséggel karöltve.

Meglehetősen rövid idő alatt hatalmas változásokon ment keresztül a Magyarság Sporttelep, így aki nem látogatja rendszeresen, az most garantáltan rá sem ismer. Dunakeszi Város Önkormányzatának kiemelt céljai közé tartozik, hogy a város lakosságának elérhető közelségben minél több sportolási lehetőséget biztosítson, ezért is fordít annyi figyelmet a Magyi fejlesztéseire. Érdemes tehát ellátogatni a sporttelepre, és nem csak azért, hogy figyelemmel kövessük a változásokat, hanem mert jelenleg Dunakeszin a Magyi az egyik legtökéletesebb helyszíne az aktív pihenésnek - akár gyerek, akár felnőtt az, aki sportolni vágyik.

 

 

Közérdekű adatok

KÖZÉTKEZTETÉS

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: 06 70 380 6473
Közvilágítás
hibabejelentő
telefon: 06 80 625 726
Mezőőri szolgálat
telefon: 06 70 339 4738
Gazdaság
Heti tablóajánló