• Image 01
  • Image 02
  • Image 03
  • Image 04
  • Image 05
  • Image 06
KERESŐ

ToldiFejlesztés alatt áll a Toldi utca és a Határ út sarkán található játszótér, hiszen Dunakeszi Város Önkormányzata a Toldi – Dombliget Lakóparkért Egyesülettel karöltve egy átlagon felüli felszereltséggel bíró játszó-és sportpark kiépítését tervezi az említett területen.

A Toldi utca és a Határ út sarkán lévő telket 2011-ben kapta meg Dunakeszi Város Önkormányzata, ugyanis előtte a DMRV Zrt. tulajdonában volt. Az átvétel után az önkormányzat és a Toldi – Dombliget Lakóparkért Egyesület közös projektbe kezdett: szerették volna mihamarabb hasznosítani és a lakosság számára kedvelt rekreációs parkká fejleszteni a telket. Ezért önkormányzati támogatással elkészültek a játszó- és sportpark tervei, melyeket fokozatosan, a közös ütemterv szerint 2018-ig valósítanak meg.

A több mint 200 négyzetméteres területen jelenleg már két mászóvár áll, illetve a mérleg- és lengőhinták; a cél azonban, hogy pár éven belül teljes mértékben megvalósuljanak a többfunkciós játszó- és sportpark tervei.

A terv részeként szereplő játszókerteket két korosztálynak (1-3 éves korig, valamint 3-6 éves korig) külön, a számukra előírt biztonsági követelmények alapján alkotják meg; úgy, hogy ne csupán egy egyszerű játszótérről legyen szó, hanem igazi élményt nyújtson a gyerekeknek. A többféle hintán és homokozókon kívül mászópiramis, illetve láncos híd is helyet kap a játékparkban.

A terület méreteinek köszönhetően, a nagyobb gyerekek és felnőttek számára is élményt nyújt majd a park, ugyanis kiépítenek egy hasonló szabadtéri fitneszparkot, mint megtalálható már a Magyin, vagy a Katonadombon. Helyet kap továbbá egy füves tornapálya, valamint egy elkerített, többfunkciós sportpálya is a labdajátékok kedvelőinek.

A fejleményekről természetesen folyamatosan beszámolunk.

 

Közérdekű adatok

KÖZÉTKEZTETÉS

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: 06 70 380 6473
Közvilágítás
hibabejelentő
telefon: 06 80 625 726
Mezőőri szolgálat
telefon: 06 70 339 4738
Gazdaság
Heti tablóajánló