• Image 01
  • Image 02
  • Image 03
  • Image 04
  • Image 05
  • Image 06
KERESŐ

photoAz ellenzék az elmúlt hónapokban azt híresztelte, hogy a város államkötvényekbe fektetett pénze elúszott. Annak ellenére tették ezt, hogy az Önkormányzat mindvégig biztosította a lakosságot afelől, hogy a kötvény megérkezik a Város Magyar Államkincstárnál vezetett számlájára. Az államkötvény a kamattal együtt a héten hiánytalanul megjelent a Város számláján.

Az előzményekről röviden

Dunakeszi Város Önkormányzata 2014. június 17-én és 2014. november 28-án, az egy éven túlra tervezett megtakarításaiból, képviselő-testületi felhatalmazás alapján a Magyar Állam által kibocsátott, az Állam által garantált államkötvényeket vásárolt az állampapírok forgalmazására felhatalmazott Quaestor Értékpapír Zrt.-től.

A Quaestor Értékpapír Zrt. kereskedési jogának felfüggesztését követően merült fel néhányakban a kérdés, hogy visszakapja-e Dunakeszi a befektetett pénzt, illetve a kötvény kamatát. A kirendelt felügyeleti biztos akkor írásbeli megkeresésre tájékoztatást adott arról, hogy az összes államkötvény az Önkormányzat nevesített alszámláján hiánytalanul rendelkezésre áll, transzferálása idő kérdése.

Az Önkormányzat többször, több fórumon is tájékoztatást adott az ügy állásáról, közzétéve valamennyi ezzel kapcsolatos dokumentációt, így mindvégig egyértelmű volt, hogy a kötvények nem vesztek el, biztonságban, az Önkormányzat tulajdonában vannak. Ennek ellenére az ellenzék folyamatosan azt próbálta elhitetni a lakossággal, hogy a város államkötvényekbe fektetett pénze elúszott…

Ezúton kérünk mindenkit, legyen szó magánszemélyről, politikai szereplőről vagy bármely sajtótermékről, hogy rosszindulatból, vagy politikai haszonszerzést remélve ne vezesse félre a lakosságot, sem az államkötvényekkel, sem más városi ügyekkel kapcsolatban.

A tisztánlátás kedvéért még egyszer nyomatékosítjuk, hogy Dunakeszi Város Önkormányzata nem kockáztatta a Város pénzét. Az állam által garantált kötvényekbe való befektetésnek köszönhetően kaptuk vissza a kötvényeket, valamint a kötvénnyel járó kamatot, amely maradéktalanul az Önkormányzat Magyar Államkincstárnál vezetett számláján rendelkezésre áll.

 

 

Közérdekű adatok

KÖZÉTKEZTETÉS

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: 06 70 380 6473
Közvilágítás
hibabejelentő
telefon: 06 80 625 726
Mezőőri szolgálat
telefon: 06 70 339 4738
Gazdaság
Heti tablóajánló