• Image 01
  • Image 02
  • Image 03
  • Image 04
  • Image 05
  • Image 06
KERESŐ

testuleti0131Kedves Dunakesziek! Fogadják szeretettel Dunakeszi Város Képviselő-testületének 2015. évi XVI. üléséről szóló beszámolót.

Újabb támogatás a gyermek-egészségügyben

Dunakeszi Város Képviselő-testülete által jóváhagyott legújabb rendelet szerint a város önkormányzata 15.000 Ft keretösszeget biztosít minden Dunakeszin élő gyermek nem kötelező védőoltásának támogatásához.

Az önkormányzat az előző ciklusban jelentős pénzügyi támogatásban részesítette a HPV elleni védőoltás beadási programját, mely során több száz leánygyermek kaphatta meg a védőoltást Dunakeszin. Jelenleg a méhnyakrák elleni védőoltás beadása már nem városi szintű, hanem állami programként működik. A helyi önkormányzat azonban továbbra is szeretné a gyermek-egészségügy területén tudni azt az összeget, melyet korábban a HPV programra fordított.

Az új rendelet alapján a keretösszeg erejéig akár több oltás beadásához is igényelhető a pénzbeli támogatás, akár különböző időpontokban benyújtott kérelmek útján. A gyermek törvényes képviselője a saját belátása szerint kiválasztott védőoltásra vonatkozó kérelmet az arra rendszeresített formanyomtatványon nyújthatja be, amelyhez mellékelni kell a házi gyermekorvos igazolását az oltás beadásáról és a védőoltás megvásárlásáról szóló gyógyszertári bizonylatot.

A házi gyermekorvosok szakvéleménye alapján az alábbi fertőző betegségek elleni nem kötelező védőoltásokat támogatja az önkormányzat: a rota vírus, a bárányhimlő, a gennyes agyhártyagyulladás, valamint a kullancscsípés okozta agyvelőgyulladás.

Jövőre indul az SZTK belső felújítása és energetikai korszerűsítése

Dunakeszi Város Önkormányzatának kiemelt célja, hogy a lakosság számára átlagon felüli szolgáltatást nyújtson az egészségügyi ellátásban is. Ezért a képviselő-testület egyhangúan támogatta a Dunakeszi Szakorvosi Rendelőintézet további felújításának tervezetét.

Az idei évben megújult az épület külső hőszigetelése, beleértve a tetőszerkezetet is, valamint sor került a nyílászárók cseréjére. A felújítás következő lépéseként kicserélik a meglévő elavult kazánokat, illetve korszerűsítik a teljes kazánházat, s vele együtt a teljes fűtési rendszert is.

Az energetikai korszerűsítésen kívül fontos beruházás az épület belső építészeti megújítása is, beleértve a burkolatok cseréjét, valamint a vizesblokkok felújítását is. A felsorolt munkálatokra több éves ütemezés szerint folyamatos rendelés mellett kerül sor. A fejlesztések részeként új irodahelyiségeket is alakítanak ki az északi szárnyban, így a felszabaduló helyen új rendelők kaphatnak helyet.

Új távlati célok a sport-fejlesztések területén

Az Önkormányzat kiemelt szándéka, hogy a városi sportolók és sportszervezetek támogatásának egységes rendszerét hozza létre. Ezért egy városi sportszervezet, sportegyesület kialakítását tervezi, amely jó alapot szolgáltathat a városi sportélet és sportinfrastruktúra fejlesztéseihez.

Az Önkormányzat ennek megvalósítását jelenleg a Kinizsi Sportegyesület berkein belül képzeli el. Az Egyesület az elmúlt években számos TAO-pályázatot nyújtott be, melyek többségét meg is nyerte. Az említett pályázati forrásoknak köszönhetően sikerült a Kinizsi-pálya öltözőépületének átépítése, egy új munkacsarnok megépítése, valamint 2018 végéig felépül egy új multifunkcionális sportcentrum is – edzőpályákkal, kiszolgáló-épülettel, csarnokkal.

Ezekkel a fejlesztésekkel nem csupán a labdarúgás, a futsal és a kézilabda lehetőségei bővülnének városunkban, hanem a többi sportágéi is, így a képviselő-testület döntő többsége egyetért azzal, hogy a sikeres előkészítést követően az alapfeltételek megléte esetén a TAO-pályázatokhoz szükséges önerőt 2018 végéig, az építési folyamatok által megkövetelt ütemezésben biztosítsa a Dunakeszi Kinizsi részére.

Megérkezett az Önkormányzat számlájára a 600 millió forint értékű Quaestor államkötvény

A testületi ülésen Dióssi Csaba, Dunakeszi Város Polgármestere tájékoztatást adott a Quaestor Értékpapír Zrt.-től 2014-ben vásárolt államkötvényekkel kapcsolatban. Dunakeszi 600 millió forint értékű államkötvénye a kamattal együtt a héten hiánytalanul megjelent a Város számláján.

 

Közérdekű adatok

KÖZÉTKEZTETÉS

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: 06 70 380 6473
Közvilágítás
hibabejelentő
telefon: 06 80 625 726
Mezőőri szolgálat
telefon: 06 70 339 4738
Gazdaság
Heti tablóajánló