• Image 01
  • Image 02
  • Image 03
  • Image 04
  • Image 05
  • Image 06
KERESŐ

hh logo kicsiElőadások, filmvetítés, fotópályázat és beszélgetések sorozata Dunakeszin, a házasság jegyében.

Közel két évtizede Angliából indult el a Házasság hete-kezdeményezés, amely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság fontosságára kívánja irányítani a figyelmet.

Hazánkban az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, számtalan nagyváros, település, közösség részvételével.

„A házasság hete olyan széleskörű összefogásra törekszik, mely gyakorlati példamutatással, tudományos kutatások eredményeivel, bibliai és erkölcsi érvekkel támasztja alá a házasság örökkévaló értékét. Bátorít minden olyan helyi kezdeményezést, amely hidat épít az adott közösség környezetében élő házaspárok és családok felé, amely segíti életüket, boldogulásukat. Nyíltan beszél a házasság mindennapi valóságáról, örömeiről és feszültségeiről. Igyekszik bölcs és gyakorlati tanácsokkal ellátni a házasokat és házasulandókat, valamint a teljes helyreállás reményét ébren tartani azokban, akiknek a kapcsolata válságban van, illetve valamilyen ok miatt megszakadt.” – olvasható a szervezők hitvallásában.

2016-ban a rendezvény témája a „Szeretet: szenvedély és döntés” gondolata, mely köré Dunakeszin nem csupán előadások sorozata, hanem filmvetítés és pódiumbeszélgetés is épül 2016. február 7. és 15. között.

A rendezvény alkalmából Dunakeszi Város Önkormányzata fotópályázatot is hirdet „Tudsz jobbat? Család.” téma feldolgozására A/4-es vagy A/3-as méretben. A pályázatban bármely korosztály részt vehet, de pályázónként csak egy pályamunka nyújtható be.

A pályamunkákat 2016. január 31-ig a József Attila Művelődési Központban kell leadni, zárt borítékban, a fotó hátoldalán feltüntetett adatokkal: név, életkor.

Az értékelés és díjazás korosztályonként történik. A díjazottak tárgyi jutalomban részesülnek.

A beküldött pályamunkákból készült kiállítás megnyitása és a díjátadás 2016. február 7-én, vasárnap lesz.

A Házasság hetének 2016-os, részletes programjával hamarosan jelentkezünk!

 

Közérdekű adatok

KÖZÉTKEZTETÉS

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: 06 70 380 6473
Közvilágítás
hibabejelentő
telefon: 06 80 625 726
Mezőőri szolgálat
telefon: 06 70 339 4738
Gazdaság
Heti tablóajánló