• Image 01
  • Image 02
  • Image 03
  • Image 04
  • Image 05
  • Image 06
KERESŐ

39 0 1380 c8cfa54fdb1e7d031e8596edbdcc739e b1ba7f 701Dunakeszi Város Képviselő-testülete által jóváhagyott legújabb rendelet szerint a város önkormányzata 15.000 Ft keretösszeget biztosít minden Dunakeszin élő gyermek nem kötelező védőoltásának támogatásához.

Az önkormányzat az előző ciklusban jelentős pénzügyi támogatásban részesítette a HPV elleni védőoltás beadási programját, mely során több száz leánygyermek kaphatta meg a védőoltást Dunakeszin. Jelenleg a méhnyakrák elleni védőoltás beadása már nem városi szintű, hanem állami programként működik. A helyi önkormányzat azonban továbbra is szeretné a gyermek-egészségügy területén tudni azt az összeget, melyet korábban a HPV programra fordított.

Az új rendelet alapján a keretösszeg erejéig akár több oltás beadásához is igényelhető a pénzbeli támogatás, akár különböző időpontokban benyújtott kérelmek útján. A gyermek törvényes képviselője a saját belátása szerint kiválasztott védőoltásra vonatkozó kérelmet az arra rendszeresített formanyomtatványon nyújthatja be, amelyhez mellékelni kell a házi gyermekorvos igazolását az oltás beadásáról és a védőoltás megvásárlásáról szóló gyógyszertári bizonylatot.

A házi gyermekorvosok szakvéleménye alapján az alábbi fertőző betegségek elleni nem kötelező védőoltásokat támogatja az önkormányzat: a rota vírus, a bárányhimlő, a gennyes agyhártyagyulladás, valamint a kullancscsípés okozta agyvelőgyulladás. 
A felsorolt fertőzésekkel kapcsolatban az alábbi linken és dokumentumban tájékozódhat, melyet az Országo Epidemiológiai Központ munkatársa bocsátott rendelkezésünkre: http://www.baranyhimlo.hu/(X(1)S(sdmwhb2eybdflhlqg3xnuplp))/default.aspx?AspxAutoDetectCookieSupport=1 és Bárányhimlő.

 Az oltási támogatás iránti kérelmet az alábbi linken található formanyomtatványon, a védőoltás beadása után, 30 napon belül lehet benyújtani a Polgármesteri Hivatal szociális és egészségügyi csoportjához. Kérelem nyomtatvány az oltási támogatás megállapításához

A kérelemhez mellékelni kell a beadott védőoltásról szóló helyi házi gyermekorvos igazolását és az oltóanyag megvásárlását igazoló gyógyszertári bizonylatot. A házi gyermekorvos igazolása az oltási könyv bemutatásával is helyettesíthető.

 

Közérdekű adatok

KÖZÉTKEZTETÉS

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: 06 70 380 6473
Közvilágítás
hibabejelentő
telefon: 06 80 625 726
Mezőőri szolgálat
telefon: 06 70 339 4738
Gazdaság
Heti tablóajánló