• Image 01
  • Image 02
  • Image 03
  • Image 04
  • Image 05
  • Image 06
KERESŐ

DobozDunakeszin elérhető a cigiről való leszokás új módszere, mely hatékony és tartós eredményt ígér.

A leszoktatás folyamatának sajátossága a felnőttképzésből ismert tréningalapú módszertan, hiszen a program három alkalma öt-tizenöt fős csoportokban zajlik. Egy alkalom pedig mindösszesen három órát vesz igénye, hétköznap este.

A foglalkozásokon információcsere, illetve tájékoztatás történik, egyéni és csoportfeladatokkal, hasznos gyakorlatokkal és stratégiaalkotással kiegészítve. A leszoktatási folyamat alapját egy adott cél kidolgozása képezi, pozitív megerősítéssel, és nem a hiányérzet és vágy elleni harc tölti be a központi szerepet. Mentális síkon ugyanis nagy a különbség egy jól formált cél felé haladás és a dohányzás elleni harc között. A program legfőképpen az érzelmi függés kezelésében segíteni a leszokni vágyóknak.

Az oktatók olyan jelentkezőket várnak, akik eldöntötték, hogy leszoknak a dohányzásról, és segítséget várnak az elhatározásuk megvalósításában. A foglalkozások a Dunakeszi Földhivatal második emeletén folynak.

Előzetes bejelentkezésre és egyeztetésre mindenképpen szükség van, hogy az ideális csoportlétszám találkozhasson az egyéni, speciális igényekkel. A programon való részvétel, azaz a 3x3 órás foglalkozás ára kevesebb, mint – átlagosan - egy havi cigaretta költsége.

Bővebb információ:

Pataricza Ildikó és Máté

Telefonszám: 0630/999-7487

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.leszokasacigirol.gportal.hu

Érdekességek a dohányzással kapcsolatban:

- A dohányzás során egy nagyon alattomos, de kevésbé ismert károsító tényező is felszabadul, ami nem más, mint a szénmonoxid.

- Bizonyos életkor alatt (36-40 év) a szervezet teljes mértékben képes regenerálódni, de bármikor történik is meg a leszokás, mindenképpen jelentősen javul az egészség.

- A dohányzó emberek átlagosan 7-8 évvel élnek rövidebb ideig, mint a nemdohányzók.

- A dohányzás erősebb függőséget alakít ki, mint a kokain, heroin, vagy az alkohol.

- Hosszú távú, közvetlen érintkezés hatására a háziállatok is „rászokhatnak” a dohányfüstre, vagy nikotinra.

- Májustól újabb változások lesznek a cigaretta forgalmazásának feltételeiben, így egy doboz akár 2-300 forinttal is drágább lehet majd. Ez újabb apropót szolgáltat a leszokáshoz.

- Aki nem akar leszokni, az nem is igazán lesz rá képes, hacsak valamilyen külső ok nem kényszeríti rá. A szénmonoxid egyébként egy-két nap, míg a nikotin két-három hét alatt ürül ki a szervezetből.

 

 

Közérdekű adatok

KÖZÉTKEZTETÉS

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: 06 70 380 6473
Közvilágítás
hibabejelentő
telefon: 06 80 625 726
Mezőőri szolgálat
telefon: 06 70 339 4738
Gazdaság
Heti tablóajánló