• Image 01
  • Image 02
  • Image 03
  • Image 04
  • Image 05
  • Image 06
KERESŐ

20160122 125302Január 18. és 23. között egy interaktív kiállításnak adott otthont a VOKE József Attila Művelődési Központ színházterme.

A Testünk a csoda elnevezésű interaktív kiállítást nehéz behatárolni, hogy melyik korosztály számára alkották a tervezők, hiszen a nagycsoportos óvodásoktól kezdve egészen a felnőttekig mindenki számára érdekes és élvezhető. A szervezők célja és küldetése, hogy az általuk fejlesztett egyedi eszközökkel bemutassák és bárki számára könnyen érthetővé tegyék az emberi test működését.

A látogatók játékos módon ismerkedtek meg a különböző szervek, rendszerek funkcióval, hiszen többféle interaktív eszköz képezi a kiállítás részét, mint például a szívpumpa, a hormonrakéta, a májraktár, az emésztőpálya, az izomszalag-emelő, a robotkar-irányítás, a villámló agy, a táplálékválasztó, a csontrakodó vagy éppen az idegrendszer-autópálya.

Az egy hétig Dunakeszin vendégeskedő kiállítást meglátogatta több, szervezett óvodás és iskolás csoport is, ám igen népszerű volt a családok körében is.

Idén egymást fogják érni a hasonló, érdekes programok a VOKE József Attila Művelődési Központban. Következőként a Kézzelfogható Alapítvány kiállítása érkezik Dunakeszire, mely a Tapintható Művészet Mindenkinek elnevezésű országos vándorkiállítás különböző fokban látássérült tárlatvezetők közreműködésével valósul meg. Az Alapítvány egyik célja e kiállítással, hogy a látogatók tapintás útján különböző anyagból készült, különböző formájú kortárs művészeti alkotásokkal ismerkedjenek meg. Igazi kihívás ezen alkotások felfedezése, hiszen a látók így a 21. század túlzott vizuális ingereit hátrahagyva más érzékszervekre hagyatkozhatnak.

A kiállítás megtekinthető február 12-26. között a VOKE József Attila Művelődési Központ színháztermében. Részletes információk a 0627/543-225-ös telefonszámon érhetők el.

 

 

Közérdekű adatok

KÖZÉTKEZTETÉS

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: 06 70 380 6473
Közvilágítás
hibabejelentő
telefon: 06 80 625 726
Mezőőri szolgálat
telefon: 06 70 339 4738
Gazdaság
Heti tablóajánló