• Image 01
  • Image 02
  • Image 03
  • Image 04
  • Image 05
  • Image 06
KERESŐ

tech07312Minden híresztelés ellenére a helyi építményadó rendelet kedvezményeket tartalmazó módosítása hatályba lépett.

A korábbi, sok szempontból igazságos helyi építményadó kedvezményrendszert a Kúria döntése értelmében tavaly év végén át kellett alakítani. Azért, hogy a lakosság ne essen el a kedvezményektől, Dióssi Csaba polgármester rendkívüli képviselő-testületi ülést hívott össze 2015. november 30-ára.

Az új kedvezményrendszernek köszönhetően a dunakesziek döntő többségének még a korábbihoz képest is csökkent az építményadója, így az idei évtől több tízmillió forint marad a dunakeszi családoknál.

Sajnálatos módon a balliberálisok és a Jobbik nem fogadták el a módosítást és közösen támadják azt. Sőt, a helyi Jobbik elnöke jogi kifogásokat keresve, eljárási határidőkre hivatkozva megpróbálja elérni, hogy a kedvezményeket tartalmazó módosítás idén ne lépjen hatályba. Így a jelenlegi maximum 240 Ft/m2 helyett egységesen 800 Ft/m2-ben lenne az építményadó mértéke megállapítva, ezzel tüntetve fel rossz színben az Önkormányzatot. Azonban az Önkormányzat kiáll a kedvezményrendszer mellett, és ezúton is arra buzdít mindenkit, hogy éljenek a kedvezmények idénybevételével.

Dr. Molnár Györgynek, Dunakeszi Város Jegyzőjének határozott álláspontja, hogy a november 30-án megszavazott új építményadó rendelet érvényes és hatályos, így valamennyi dunakeszi lakos élhet az abban feltüntetett kedvezményekkel, amelyekről bővebben ITT olvashatnak.

Közérdekű adatok

KÖZÉTKEZTETÉS

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: 06 70 380 6473
Közvilágítás
hibabejelentő
telefon: 06 80 625 726
Mezőőri szolgálat
telefon: 06 70 339 4738
Gazdaság
Heti tablóajánló