• Image 01
  • Image 02
  • Image 03
  • Image 04
  • Image 05
  • Image 06
KERESŐ

image 887a149070e8749489a3be63f869fd4b4a885dc7637c26fbe4a2df2b65268b01 VDunakeszi Város Önkormányzata évek óta kiemelt figyelmet fordít a város időskorú lakosaira. A szépkorúak tisztelete több formát is ölt: rendszeres támogatásban részesül az idén negyven éves Nyugdíjas Kirándulóklub, segítjük az Erzsébet-programban való pályázatokat, illetve karácsony előtt megajándékozzuk minden, 65. életévét betöltött lakótársunkat. Szombaton viszont azoknak is kifejeztük hálánkat, akik a csomagok kihordásában voltak segítségünkre.

2013-ban, a megújult Nemzeti alaptanterv egyik elemeként került a köztudatba az önkéntességet támogató iskolai közösségi szolgálat, melynek keretein belül az érettségi bizonyítvány kiadásához ötven óra önkéntes szolgálat szükséges.

Az Önkormányzat évek óta igyekszik aktívan bevonni a diákságot is a város közösségi életébe, és szorgalmazni azt, hogy óraszámukat itt helyben töltsék le.

A helyi fiatalokkal közösen kivitelezett egyik legnagyobb projekt a már említett karácsonyi ajándékosztás, ugyanis az önkéntes diákok vállalták a csomagok kihordását szerte a városban. Akadtak azonban olyan általános iskolások, akikre bár még nem vonatkozik az önkéntes szolgálat mégis jelentkeztek. Hasonlóképpen vett részt a projektben a Dunakeszi Kinizsi Utánpótlás Sportegyesület, a Dunakeszi Kajak Club és a Diófa Nagycsaládosok Egyesülete is. Így az akció minden mozzanatában példaértékűen mutatkozott meg a generációk egymás felé fordulása, egymás támogatása és kölcsönös tisztelete.

Az Önkormányzat idén úgy döntött, hogy egy maradandó élménnyel fejezi ki köszönetét a diákság felé, ugyanis azok a gyerekek, akik részt vettek a csomagkihordásban, egy egész délelőttöt tölthettek el az Önkormányzat jóvoltából az Aquaworld Resort-ban. A több órás önfeledt fürdőzést csúszdaversenyek, szórakoztató és ügyességi játékok tették számukra felejthetetlenné.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani minden résztvevőnek, hogy időt és energiát nem kímélve, a sokszor zord, téli időjárás ellenére is részt vett a programban, ezzel örömet okozva több ezer lakótársunknak.

 

 

Közérdekű adatok

KÖZÉTKEZTETÉS

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: 06 70 380 6473
Közvilágítás
hibabejelentő
telefon: 06 80 625 726
Mezőőri szolgálat
telefon: 06 70 339 4738
Gazdaság
Heti tablóajánló