• Image 01
  • Image 02
  • Image 03
  • Image 04
  • Image 05
  • Image 06
KERESŐ

marc1Az 1848/49-es szabadságharcra emlékeztünk Dunakeszin.

A zord időjárás ellenére is jelentős számban tették tiszteletüket városunk polgárai a tegnapi, 1848/49-es szabadságharcra és forradalomra való megemlékezésen a Március 15. téren.

Az ünnepi megemlékezést Hoványné Martikán Erika növendékei, Csákó Dániel és Szabó Miklós nyitották meg, akik egy Petőfi-versekből készült összeállítással tisztelegtek a hősök előtt.

A program Csonka Mária, ny. könyvtárigazgató köszöntőjével folytatódott, aki beszédében kiemelte, hogy „példa számunkra a márciusi ifjak, a hősök cselekedete, a magyar függetlenség, az igaz ügy melletti kiállásuk a magyar nyelvért, az egyformán kimondott szóért tett erőfeszítéseik… A mi feladatunk és a ma fiataljainak feladata, hogy őrizzük meg beszélt nyelvünk gyönyörűségét, tisztaságát, bátorságát. Tettekkel, alkotó szellemi munkával, tevékeny részvéttel forduljunk a több, mint másfél századdal ezelőtti események tanulsága felé. Ha nem ezt tennénk meg, befejezetlen maradna elődeink minden erőfeszítése.”

A tanulságos, buzdító szavakat követően Dunakeszi Város Önkormányzata nevében Erdész Zoltán, alpolgármester, valamint Dr. Molnár György, Dunakeszi Város Jegyzője, majd a pártok, nemzetiségi önkormányzatok, intézmények, civil szervezetek és végül a magánszemélyek koszorúzták meg a Március 15. téren álló emlékművet.

 

Közérdekű adatok

KÖZÉTKEZTETÉS

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: 06 70 380 6473
Közvilágítás
hibabejelentő
telefon: 06 80 625 726
Mezőőri szolgálat
telefon: 06 70 339 4738
Gazdaság
Heti tablóajánló