• Image 01
  • Image 02
  • Image 03
  • Image 04
  • Image 05
  • Image 06
KERESŐ

repuloterA csütörtöki testületi ülés egyik napirendi pontja az alsói multifunkcionális központról szóló vélemény-nyilvánítás lesz. A képviselő-testület arról fog dönteni, hogy írjanak-e ki vélemény-nyilvánítást, amellyel lehetőséget adnak a Dunakeszi-Alsón élőknek, hogy eldöntsék: szeretnének-e a városrészen testnevelési-, sport-, kulturális-, oktatási-, közösségi- és rekreációs központot, vagy sem.

Benkő Tamás, a körzet önkormányzati képviselőjének elmúlt két évben tett erőfeszítéseinek köszönhetően, TAO-s pályázati lehetőségből egy 620 millió forint értékű sportlétesítmény épülhet Dunakeszin. Ezt elsősorban Dunakeszi-Alsón szeretné megvalósítani annak érdekében, hogy a körzetében élők minél magasabb színvonalú kiszolgálásban részesüljenek, valamint, hogy a város ezen részének infrastrukturális ellátottsága is fejlődjön. Minderről pedig az érintett személyek fognak dönteni, ugyanis az előterjesztés célja, hogy ez ügyben a lakosság foglaljon állást.

Az Önkormányzat a vélemény-nyilvánítást ügydöntő népszavazásként fogja kezelni, így amennyiben a lakosság többsége támogatja, megvalósul, amennyiben nem, úgy nem Dunakeszi-Alsón fog felépülni a többcélú központ, hanem a város egy másik részén.

Ahogy az sajnálatos módon lenni szokott, a politikailag érdekelt felek valótlanságokkal próbálják megtéveszteni a lakosságot.

Hiába állítják, nem igaz, hogy a képviselő-testület fogja eldönteni, felépüljön-e Dunakeszi-Alsón ez a központ, hanem az ott élők, áprilisban.

A beruházás értéke valóban 620 millió forint, de ennek 70%-a TAO támogatásból valósulna meg, tehát finanszírozásának nagy része cégek társasági nyereségadójából származna. Így az sem igaz, hogy 600 millió forint kiadást jelentene ez a városnak.

A részletes és hiteles tájékozódás érdekében ITT olvashatják el Benkő Tamás önkormányzati képviselő előterjesztését és lakossági tájékoztatóját.

A vélemény-nyilvánítás áprilisban, a Muskátli utcai Közösségi Házban lesz megtartva.

 

 

Közérdekű adatok

KÖZÉTKEZTETÉS

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: 06 70 380 6473
Közvilágítás
hibabejelentő
telefon: 06 80 625 726
Mezőőri szolgálat
telefon: 06 70 339 4738
Gazdaság
Heti tablóajánló