• Image 01
  • Image 02
  • Image 03
  • Image 04
  • Image 05
  • Image 06
KERESŐ

DUNAKESZI sportcsarnok v2Véleménynyilvánító szavazásra került sor Dunakeszi-Alsón szombaton. A jövőbeni konfliktusokat megelőzvén egy sport- és közösségi-kulturális központ felépítéséről és helyszínéről dönthetett az alsói lakosság. A döntés abszolút nyertese a város, hiszen hamarosan egy átlagon felüli létesítménnyel gazdagodik, és győztek az alsóiak is, mivel a mai napon kinyilvánított véleményüknek megfelelően, az nem náluk épül fel.

Egy kivételes lehetőségnek köszönhetően több mint 400 millió forint értékű, sportcélú pályázati támogatás érkezett városunkba, melyet Benkő Tamás, városunk 7. számú választókörzetének önkormányzati képviselője szerzett kitartó munkájával.

A pályázati forrást úgy döntöttünk, egy testnevelési-, sport-, kulturális-, oktatási-, közösségi- és rekreációs központ megépítésére fordítjuk, mely egy tornacsarnokból (benne: 20x40 méteres fedett pálya 150 fős lelátóval, öltözők, kiszolgálóhelyiségek, kondi- és fitneszterem, valamint egy 100–120 fős rendezvényterem), illetve egy szabadtéri részből (futópálya, 20x40 méteres sportborítású pálya, játszótér és kutyafuttató) fog állni.

Mivel a lehetőség Benkő Tamás munkájának köszönhető, ezért Dunakeszi Város Önkormányzata úgy tartotta igazságosnak, hogy amennyiben az érintett körzet lakossága magáénak szeretné a komplexumot, a Város helyt ad az igénynek és ott fogja megépíteni azt.

Az alsói lakosság igényeinek és a sport- és közösségi komplexumról alkotott véleményének felderítése érdekében április 23-án, szombaton, véleménynyilvánító szavazásra került sor a 7. sz. választókörzet lakosainak részvételével a Muskátli utcai közösségi házban.

A helyszínen megjelent 729 szavazó véleménye alapján – 241 fő támogatta, míg 480 fő ellenezte- elvetettük a komplexum Dunakeszi-Alsón való megépülésének tervét.

A véleménynyilvánítás jegyzőkönyve az alábbi linken érhető el.

Ezúton is köszönjük szépen minden lakótársunknak, aki szavazatával hozzájárult Dunakeszi hatékony, mindenki számára kedvező fejlődéséhez. Hálásak vagyunk, amiért őszintén elmondták véleményüket, hogy Dunakeszi-Alsó lakossága milyen igényekkel és prioritásokkal rendelkezik, valamint kifejezetten ellenzi egy sport- és közösségi-kulturális központ építését a városrészen.

Tekintettel arra, hogy a sportlétesítmény a közeljövőben mindenképp megépül, a város szempontjából a projekt továbbra is pozitív esemény és nyereség – hiszen átlagon felüli munkának köszönhető, hogy a több, mint 400 millió forint értékű támogatást megkaptuk és megvalósíthatjuk ezt a rendkívüli beruházást. Benkő Tamás ezért nem támadásokat érdemel, hiszen, nem sok ember van, aki munkájával ekkora összeget hozott volna a város fejlesztésére

A multifunkciós komplexum így az eredetileg is tervezett helyszínre, a Magyarság Sporttelepre épülhet meg.

A beruházásnak köszönhető előrelépés nagyban javítja a dunakeszi sporttevékenységek minőségét, legyen szó akár tömeg-, szabadidő- vagy versenysportról. Megépülésével tovább növekedhet Dunakeszi jó híre, kiemelkedő sporttevékenysége és elért eredményeinek köszönhetően.

Biztosak vagyunk benne, hogy a testnevelési-, sport-, kulturális-, oktatási-, közösségi- és rekreációs központ megvalósítása a jövőben elégedettséget és rengeteg pozitív élményt szerez majd az oda látogatóknak.

 

Közérdekű adatok

KÖZÉTKEZTETÉS

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: 06 70 380 6473
Közvilágítás
hibabejelentő
telefon: 06 80 625 726
Mezőőri szolgálat
telefon: 06 70 339 4738
Gazdaság
Heti tablóajánló