It would be fun. Campbell's signing also allows the Hawks to create competition on the back end of their end defense with several prospects vying for time like Erik Gustafsson, Viktor Svedberg and Ville Authentic Alex Mack Jersey along with returning veteran Rozsival, who Bowman said the Hawks overused down the stretch last . Additionally, peace Matt Calvert Jersey generally are authorized to apprehend individual for criminal activity only when the offense is committed within the officer's geographical area of . and beyond:


The least they could have done was review it to get it right but they didn't because…..

and Tahir Whitehead Jersey take pressure off of Romero, he not feel Authentic Mikkel Diskerud Jersey he has to the team. It really doesn't bother me, he said through his interpreter. It is certainly a foul.

's men's basketball coach Jamison Rusthoven seated with the family of Wisconsin men's coach Gard at Gard's Wholesale NFL Jerseys Jerseys press conference announcing him as permanent coach last week. Of the 97 outs he's recorded on a curveball, 52 have been strikeouts. A Cheap Jerseys between and Baseball Prospectus - Pitch classifications Cheap Jerseys by Pitch Info LLC. Police announced Tuesday that these suspects were already custody at the Fayette County Detention Center after being previously charged connec... He said he ran 4 seconds the 40-yard dash back during the and he's looking to go faster at next month's NFL scouting combine. Merritt has also been told he's on the roster, but he's Wholesale NFL Jerseys now slated for relief. They all look to me for leadership and things like that, Sprinkle said. The holidays are the rear-view mirror, Wholesale Jerseys Free Shipping and the All- break is on the horizon. The Texans 't have a lot of flexibility at that position as and are under contract -- said Saturday that he wants to continue to play -- and return from his foot injury time for organized team Jerseys China He's putting the time to help kids Hockey Jerseys Cheap and his country.

I've had a couple of athletic guys the past, and fits that mold. Vinatieri was assisted by recently retired Colts punter Pat McAfee on holds. was the final enduring piece to the puzzle, signed after helping the Celtics win the NBA Basketball Jerseys 2008 title and return to the 2010 Finals as a reserve. I went through a lot of things last year-more bad than good.

Dunakeszi Város Hivatalos Weboldala - Nevezetességek
  • Image 01
  • Image 02
  • Image 03
  • Image 04
  • Image 05
  • Image 06
KERESŐ
csorsz-arka
Csörsz-árka

A hét és fél évszázados írásos történelemmel rendelkező Dunakeszinek jelenleg közel 42.000 lakosa van. A települést először IV. Béla 1255-ben kelt adománylevele említi, a helység története azonban ennél is régebbre nyúlik vissza: régészeti ásatások bizonyítják, hogy már az újkőkortól lakott volt a település. Jelentős emlékünk a római kori őrtoronymaradvány, amelyet I. Valentinianus uralkodása alatt emeltek a IV. században.  A római idők végén és a népvándorlás korában kvádok és szarmaták lakták a területet. Utóbbiak keze nyoma az a Duna és a Tisza között húzódó kiterjedt sáncrendszer, amelyet a köznyelv csak Csörsz árkának nevez. A honfoglaló magyarság jelenlétére az Új-szőlőkben és a Helyrejáró-dűlőben található X. századi leletek utalnak.

Az első komolyabb műemlék a XIII. század első feléből származó templom volt, amelynek maradványai ma is láthatók az Alagi-majorban. A település a török korban többször is elnéptelenedett, majd a Rákóczi-szabadságharc idején lakossága még egyszer menekülni kényszerült. Egy 1715-ös összeírásban ismét lakottként szerepel, ekkor már Dunakeszi néven. A település 1728-ban báró Orczi István birtokába került. Ő építtette meg az öregtemetőben lévő egyhajós Szent István király kápolnát. 1748-ban gróf Grassalkovich Antal vette meg a községet. A gazdag főúr iskolát alapított Dunakeszin, új templomot is építtetett (1756) a hozzá tartozó plébániaépülettel (1767). A Grassalkovich-ok három generációja birtokolta Dunakeszit, amely folyamatos fejlődést, gyarapodást biztosított a térségnek. Az igazi fejlődés a XIX. század derekán indult el a vasút megépítésével. Magyarország első vasútvonala 1846-ban készült el Budapest és Vác között, dunakeszi megállóval. Jelentős dátum volt a település életében 1862 is, amikor megszűnt a községben a jobbágyság. Ekkor virágzott fel a szőlészet és a növénytermesztés. 1877-ben már vasútállomása, postája és távirati állomása volt a községnek. Az 1880-as években épült a Fővárosi Vízmű és a Duna gátrendszere.

alagon1890-1950 között a Magyar Lovar Egylet építkezése nyomán Európa egyik legfejlettebb tréningtelepe jött létre Alagon. A lósport fellendülése komoly infrastrukturális bővülést is jelentett. A XX. század elején a vasút jelenléte, a főváros közelsége a településre csábította az élelmiszeripart és a gépipart. A MÁV Főműhelyt 1926-ban adták át a termelésnek. A szocializmus éveiben egy újabb iparosítási hullám érte el a települést. Dunakeszi 1977-ben megkapta a városi címet, régi arculatát teljesen megváltoztatták. A rendszerváltást követő megtorpanás után hamar talpra állt, és az utóbbi 20 évben rohamos fejlődésnek indult. A városvezetés teljes egészében becsatornázta a települést, a közutakat leaszfaltozta, számos közparkot hozott létre, és megnyitott egy ipari parkot is. Dunakeszi kedvelt célpontja a letelepedni vágyó fiataloknak is, amelynek köszönhetően az országos tendenciától eltérően, a város népessége gyarapszik, óvodái, iskolái gyermekzsivajtól hangosak.  Így 2005-ben, első írásos említésének 750. jubileumát, egy gyarapodó, fiatalos város ünnepelte. Az elkövetkező évek a fejlesztésekről fognak szólni a városban: a városi ranghoz méltó főteret kap a település, bővül a kerékpárút-hálózat, sokasodnak és gazdagodnak a kulturális- és szabadidős programok, és 2014-re minden számottevő belterületi út aszfaltburkolattal lesz ellátva.  Ezek a lépések is segítik a település azon szándékát, hogy agglomerációs alvóvárosból élhető és tartalmas kisvárossá fejlődjön.

Csoma Attila
helytörténész

Közérdekű adatok

KÖZÉTKEZTETÉS

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: 06 70 380 6473
Közvilágítás
hibabejelentő
telefon: 06 80 625 726
Mezőőri szolgálat
telefon: 06 70 339 4738
Gazdaság
Heti tablóajánló