Közérdekű

2017.12.06

Polgármesteri beszámoló 2017

Fogadják szeretettel az idei évi polgármesteri beszámolónkat.

Tisztelt Dunakeszi Polgárok!

 

Közeledik az év vége, és – hagyományunkhoz híven – most is számot adunk Önöknek a közösen elért eredményekről.

Az idei év különleges volt számunkra, hiszen ebben az évben ünnepelhettük meg Dunakeszi várossá nyilvánításának 40. évfordulóját. 1977-ben a városi rang megszerzése egy igen intenzív fejlődést indított el településünk életében. Az ezt követő tíz évben – többek között – megépült a Kőrösi Csoma Sándor és a Fazekas Mihály Általános Iskola, valamint a Gyöngyharmat Óvoda, létrejött a lakótelep, és 1987-re elkészült az SZTK is.

Az elmúlt pár évben hasonlóan nagy fejlődésen ment keresztül Dunakeszi: a város valamennyi utcáját leaszfaltoztuk, számos nagy forgalmú út újult meg, kerékpárutak épültek, intézményeket újítottunk fel, két új óvoda és egy új bölcsőde épült, iskolákat bővítettünk, felújítottuk a Szakorvosi Rendelőintézetet, és megépült a városhoz méltó Főtér.

Véleményem szerint az idei évben elkészültek azok a beruházások, amelyekkel igazán méltó módon ünnepeltük meg a 40. évfordulót. Átadtuk a dunakesziek 40 éve megfogalmazott álmát: a városi uszodát; elkészült a saját stranddal rendelkező balatonakarattyai üdülőnk, új iskola épült, felújítottuk a művelődési házat, kiépítettük a városi dunai strandot, és megnyitott az új ügyfélszolgálatunk.

Az infrastruktúra mellett nagy hangsúlyt fektettünk a közösségi életre is. Éppen ezért egész évben a jubileumhoz kapcsolódó programokkal, ötletekkel igyekeztünk emlékezetessé tenni az idei esztendőt – így született meg a város tortája, vagy a sokak által ismert DUNAKESZI 40 óriás felirat, amely jelenleg városunk Főterén található.

Köszönjük, hogy az eltelt egy évben is együttműködtek velünk, és segítségünkre voltak közös céljaink megvalósításában. Bízunk benne, hogy a beszámolót végig olvasva Önök is büszkén tekintenek vissza a 2017-es évre, és Önökkel közösen jövőre is hasonló eredményeket érhetünk el.

Dunakeszi a Mi városunk – Értünk épül!


Kapcsolódó fájl
Polgármesteri beszámoló 2017

Ajánlott hírek

Ajánlott
2017.szeptember.05

Beköszöntött az ősz, s vele a hűvös időjárás. Ennek megfelelően téliesítik a dunakeszi strandot is, fürdőzni augusztus 31. után szigorúan tilos, ám ez nem jelenti azt, hogy nem lesz érdemes továbbra is a Duna-partra látogatni.

Ajánlott
2017.július.24

Számos ponton zajlanak a fejlesztések városunkban, melyek esetenként forgalomkorlátozással, zajjal járhatnak. Megértésüket, türelmüket ezúton is köszönjük!

Ajánlott
2018.január.11

Több helyi adó tekintetében közeleg az első féléves adó fizetési határideje, amely március 15. A lakosság legnagyobb részét érintő ilyen típusú adók az építményadó, gépjármű (teljesítményadó), illetve a helyi iparűzési adó. A február hónapban kipostázásra kerülő határozatok, illetve értesítők kézhez vételét követően indul meg a nagyobb ügyfélforgalom a Polgármesteri Hivatalban.

Ajánlott
2017.július.26

Dunakeszi Város Önkormányzata előző ciklusában az összes utat leaszfaltozta, ebben a ciklusban pedig ígéretéhez híven a felújításra szoruló utak fejlesztését tűzte ki célul. E projekt részeként 2017. augusztus 1-jén elkezdődik a Rákóczi út Szent Imre tértől Határ útig tartó szakaszának felújítása, nyílt vízelvezető rendszerének kiépítése, valamint az említett útszakaszhoz tartozó járda kivitelezése a páratlan oldalon.

DIÓSSI CSABA

Dunakeszi Város Polgármestere

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön minden, Dunakeszit érintő fontos eseményről.

Írjon nekünk

Közérdekű

Elérhetőségeink

Dunakeszi Polgármesteri Hivatal:

Személyes ügyfélszolgálat:
2120 Dunakeszi, Fő út 25.

Elérhetőségek:
Központi ügyfélvonal: +36 27 542 800
Központi telefax: +36 27 341 182

Közvilágítás hibabejelentés:
(EUROVILL Kft.; 0-24 óráig hívható)

Telefon: + 36 80 980 030
Email: kozvilagitas@kozvilagitas.hu

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: +36 70 380 6473

E-mai címek:
Központi: ugyfelszolgalat@dunakeszi.hu
Jegyző: jegyzo@dunakeszi.hu

Nyitva tartás:

Hétfő 08:00 - 17:30
Kedd 08:00 - 16:00
Szerda 08:00 - 16:00
Csütörtök 08:00 - 16:00
Péntek 08:00 - 12:00

Polgármesteri beszámolók

Dunakeszi Polgár

Dunakeszi Post

Új Széchenyi terv