Magyarság Sporttelep

2015-11-23 13:45:00

Folyamatban

Folyamatos fejlesztések a Magyin

2013-ban került önkormányzati tulajdonba a több százmillió forint értékű Magyarság Sporttelep. Az átvételt követően azonnal megkezdődtek a beruházások és a felújítási munkálatok. Íme, egy kis áttekintés, mi történt az említett időszakban.

Az előző ciklusban Dunakeszi Város Önkormányzata ingyenesen tulajdonba kapta az addig a MÁV tulajdonában lévő Magyarság Sporttelepet. A sportcentrum az átvételkor nagyon rossz állapotban volt, a közvilágítás erősen hiányos állapotban volt, ezért az első teendők között szerepelt a világítás kiépítése, valamint parkolóhelyek létrehozása.

2013 májusában került átadásra a régió legnagyobb és legkorszerűbb BMX parkja, melyet nem csupán a kerékpáros sportág szerelmesei, de a görkorcsolyázók és a rolleresek is igénybe tudnak venni. A park a mai napig nagy népszerűségnek örvend, több nagyszabású versenyt is szerveztek a helyszínen.

2014-ben a régi salakpálya helyén új, nagyméretű, világítással felszerelt műfüves focipálya került kialakításra a Magyar Labdarúgó Szövetség támogatásával. A Magyar Labdarúgó Szövetség az Országos Pályaépítési Programja keretében 2013 végéig az országban 187 pályát épített, ebből Pest megyében 21 darab műfüves pálya készült el és ezek közül az egyik a dunakeszi Magyarság Sporttelepen kialakított pálya.

2015-ben megújult az említett focipályát körülvevő futókör is. A harminc éves futópálya alatti széttöredezett betonalapot kicserélték és új szegélyt is építettek. Kicserélték a burkolatot képező salakot is, valamint megoldották a nyári időszak problémáját is: automata öntözőrendszer került kiépítésre, hogy a futókat ne zavarja a felverődő por.

Szintén idén került átadásra a BMX - park mellett egy kültéri fitneszpark is. A kitelepített eszközök komolyabb testedzésekre is alkalmasak - különböző húzódzkodók, korlátok találhatók többek között a parkban.

Az év elején a Dunakeszi Open tenisz eseményre az Önkormányzat megújított a főépületben négy darab öltözőt, illetve jelenleg is folynak a helyszínen a munkálatok. Pályázati forrásból épp az épületek tetőfelújítása, a nyílászárók cseréje és a homlokzati hőszigetelés zajlik, valamint folyamatban van további parkolók kialakítása.

Tervben van még a főépület teljes belső átalakítása, illetve a futófolyosó mögötti területen a sportok királynője”, az atlétika szakosztály számára szeretnének létrehozni egy centrumot a Magyar Atlétikai Szövetséggel karöltve.

Meglehetősen rövid idő alatt hatalmas változásokon ment keresztül a Magyarság Sporttelep, így aki nem látogatja rendszeresen, az most garantáltan rá sem ismer. Dunakeszi Város Önkormányzatának kiemelt céljai közé tartozik, hogy a város lakosságának elérhető közelségben minél több sportolási lehetőséget biztosítson, ezért is fordít annyi figyelmet a Magyi fejlesztéseire. Érdemes tehát ellátogatni a sporttelepre, és nem csak azért, hogy figyelemmel kövessük a változásokat, hanem mert jelenleg Dunakeszin a Magyi az egyik legtökéletesebb helyszíne az aktív pihenésnek - akár gyerek, akár felnőtt az, aki sportolni vágyik.


DIÓSSI CSABA

Dunakeszi Város Polgármestere

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön minden, Dunakeszit érintő fontos eseményről.

Írjon nekünk

Közérdekű

Elérhetőségeink

Dunakeszi Polgármesteri Hivatal:

Személyes ügyfélszolgálat:

2120 Dunakeszi, Fő út 25.

Elérhetőségek:
Központi ügyfélvonal: +36 27 542 800
Központi telefax: +36 27 341 182

Közvilágítás hibabejelentés:
(EUROVILL Kft.; 0-24 óráig hívható)

Telefon: + 36 80 980 030
Email: kozvilagitas@kozvilagitas.hu

DMRV Zrt. hibabejelentés (0-24 óráig hívható):

Telefon: +36 27 511 511

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: +36 70 380 6473

Email címek:
Központi: ugyfelszolgalat@dunakeszi.hu
Jegyző: jegyzo@dunakeszi.hu

Nyitvatartás:

 

Hétfő 08:00 - 17:30
Kedd 08:00 - 16:00
Szerda 08:00 - 16:00
Csütörtök 08:00 - 16:00
Péntek 08:00 - 12:00

 

Főépítészi iroda ügyfélfogadása

2020 március 1-jétől:

Hétfő
(ügyfélszolgálat)
13:00 - 17:30

Szerda
Passa Gábor
főépítész

13:00-16:00
 

Péntek
(ügyfélszolgálat)

08:00 - 12:00

Polgármesteri beszámolók

Dunakeszi Polgár

Dunakeszi Post

Városi Sportegyesület Dunakeszi

Gérecz Attila Tanuszoda

Széchenyi Terv Plusz

Új Széchenyi terv