Közérdekű

2020.05.13

A szakmérnökök bemutatták az új középiskolák terveit

2020. május 12-én bemutatta a két új középiskola eddig elkészült koncepcióterveit az Incorso Kft. mérnök csapata. A meghallgatáson szakmérnökök ismertették a terveket, elhangzott sok fontos kérdés, melyeket meg is válaszoltak.  Év végére lehetnek meg a végleges kiviteli tervek, ez után következik a kivitelező kiválasztása.

Kivételes, történelmi jelentőségű lehetőség előtt áll városunk. Óriási lehetőséget kaptunk, Dunakeszi történetében talán az eddigi legnagyobb ilyen jellegű fejlesztés, melynek jelenleg az előkészítése folyik – hangsúlyozta Dióssi Csaba polgármester. Az előkészítést követően, várhatóan 2021-ben megtörténik a kivitelező feltételes kiválasztása. Ha megvan a beszerzés nyertese és a végleges összeg, ezt követően kerül sor egy újabb kormánydöntésre. A tervek szerint 2023 szeptemberében kezdődhet el a tanítás az új iskolákban*.

A gimnázium és a szakgimnázium Dunakeszi északi határán, a Klapka utcánál épülhet meg. A két új iskola közel 1500 diák oktatását látná el, 4 osztályos kéttannyelvű gimnázium, valamint informatikai, közgazdász, gépész és elektronikai szakirányokat indító 5 évfolyamos szakgimnázium épülne. Az iskolákhoz 2 saját tornacsarnok és 2 sportpályája, valamint egy új uszoda is épülne. A két épület közötti részben helyezkedne el a 450 fő részére kialakított étterem, amely akár városi rendezvények megtartására is alkalmas lesz, valamint a konyha, az épület tetején pedig zöldfelület kerülne kialakításra. Kötelező elem a teljes wifi lefedettség, továbbá az akadálymentesítés és a fedett kerékpártárolók is a tervek részét képezik.

A komplexum autóval három irányból is megközelíthető lesz, elsősorban egy újonnan megépülő északi összekötő útról, valamint a Klapka és Sólyom utca felől. Kerékpárral és helyi tömegközlekedéssel szintén három irányból, illetve a Dunakeszi Gyártelep vasútállomástól gyalogosan 10 perc sétával is eljuthatunk majd az iskolákhoz. Az építkezés során a munkagépek a városon kívüli összekötő útról közelíthetik majd meg a területet, ugyanis a városon belüli megközelítést nem engedélyeznék annak érdekében, hogy ne gátolják a forgalmat.

Az épületeknek természetesen szigorú tűz-és balesetvédelmi szabályoknak kell megfelelniük, emellett a megújuló energiaforrásoknak 25% felettinek kell lennie. Tágas, fényes közösségi terek, tetőablakok és sok zöldfelület biztosítaná a diákok megfelelő komfortérzetét. Az építkezés során több mint 300 fát ültetnének, valamint a zaj és por felfogására az iskolák és a lakóövezet közé gyorsan növő fafajtákból 50 méter széles véderdősáv kerülne telepítésre, amelyet később tovább sűrítenének.

A középiskolák mellett, Magyarország Kormánya támogatja, hogy Művészetek Háza is tervezésre kerüljön városunkban, ami egy alapfokú művészeti iskola mellett 750 férőhelyes színház- és koncerttermet, tánc- és kamaratermet is magába foglal majd.

Ha ez a gigantikus volumenű beruházás megvalósul és a két új középiskolával együtt megépül a Művészetek Háza is, akkor együtt olyan nagymértékű állami támogatás érkezik városunkba, mint a rendszerváltás óta összesen. Ezekkel a nagy beruházásokkal Dunakeszi a Dunakanyar meghatározó oktatási és kulturális színhelyévé válik – mondta Dióssi Csaba polgármester.

 

*Frissítés: A támogató kormánydöntés 2022. január 26-án született meg.


Ajánlott hírek

Ajánlott
2022.január.27

Indul a két új középiskola építése Dunakeszi északi határán, ahol 1500 diák tanulhat egyszerre. „Ilyen mértékű középiskolai beruházás még nem volt Magyarországon, és ez most, Dunakeszin fog megvalósulni!” – jelentette ki Tuzson Bence, a város és a térség országgyűlési képviselője élő videós bejelentkezésében a kormányülés helyszínéről, rögtön a döntés megszületése után.

Ajánlott
2022.március.12

Gimnázium, szakközépiskola, tanműhely, uszoda, két tornacsarnok, két sportpálya, zöldtetőkert, étterem - ezek alkotják majd a Dunakeszi Diáknegyedet. Az ünnepélyes alapkőletétellel hivatalosan is elrajtolt a legek beruházása Dunakeszin, a város északi határán.

Ajánlott
2022.április.01

Együttműködési megállapodást kötött a város, a tankerület, a Váci Szakképzési Centrum és Tuzson Bence országgyűlési képviselő arról, hogy a 2023/24-es tanévben elindulhasson a szakképzés Dunakeszin.

DIÓSSI CSABA

Dunakeszi Város Polgármestere

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön minden, Dunakeszit érintő fontos eseményről.

Írjon nekünk

Közérdekű

Elérhetőségeink

Dunakeszi Polgármesteri Hivatal:

Személyes ügyfélszolgálat:

2120 Dunakeszi, Fő út 25.

Elérhetőségek:
Központi ügyfélvonal: +36 27 542 800
Központi telefax: +36 27 341 182

Közvilágítás hibabejelentés:
(EUROVILL Kft.; 0-24 óráig hívható)

Telefon: + 36 80 980 030
Email: kozvilagitas@kozvilagitas.hu

DMRV Zrt. hibabejelentés (0-24 óráig hívható):

Telefon: +36 27 511 511

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: +36 70 380 6473

Email címek:
Központi: ugyfelszolgalat@dunakeszi.hu
Jegyző: jegyzo@dunakeszi.hu

Nyitvatartás:

2022. december 22-tól

2023. január 8-ig terjedő

időszak munkanapjaira a

Polgármesteri Hivatalban

az ügyfélfogadás szünetel.

Hétfő 08:00 - 17:30
Kedd 08:00 - 16:00
Szerda 08:00 - 16:00
Csütörtök 08:00 - 16:00
Péntek 08:00 - 12:00

 

Főépítészi iroda ügyfélfogadása

2020 március 1-jétől:

Hétfő
(ügyfélszolgálat)
13:00 - 17:30

Szerda
Passa Gábor
főépítész

13:00-16:00
 

Péntek
(ügyfélszolgálat)

08:00 - 12:00

Polgármesteri beszámolók

Dunakeszi Polgár

Dunakeszi Post

Városi Sportegyesület Dunakeszi

Gérecz Attila Tanuszoda

Széchenyi Terv Plusz

Új Széchenyi terv