Közérdekű

2020.06.30

A város egyik legvonzóbb sport és szabadidő parkja jött létre

A lakótelep szívében lévő Kőrösi park új pompájában szolgálja a dunakeszieket, a terület KRESZ parkkal, futókörrel, fitness eszközökkel, asztalitenisz és teqball asztallal, valamint gazdag és díszes növényvilággal bővült.

A város egyik legvonzóbb sport és szabadidő parkja jött létre a Barátság úti lakótelep szívében, amely a szomszédos általános iskolához hasonlóan a világhírű tudós, a magyar őshazát kutató Kőrösi Csoma Sándor életműve előtt tiszteleg azzal, hogy Kőrösi nevét vette fel.

A park építési munkálatai 2019 végén kezdődtek, a tereprendezést követően Tóth Eszter főkertész asszony segítségével elkezdődött a növényvilág telepítése. Az átadó ünnepségen Dióssi Csaba polgármester kihangsúlyozta, hogy a cél kertészeti szempontból az volt, hogy egész évben virágzó és színes legyen a park látványa. A Zöld Dunakeszi program keretében 3600 cserjét és 40 fát ültettek el a területen, melyek között olyan különlegességek is szerepelnek, mint a páfrányfenyő, júdásfa, díszalmák és díszcseresznye. Ezen felül a park madár-és lepkebarát, öntözőrendszerrel ellátott és akadálymentes is. A park adottságainak köszönhetően alkalmas kültéri környezetórák megtartására, amely kedvez a park mellett lévő Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola diákjainak és tanárainak egyaránt.

A parkban a gyerekeknek épülő KRESZ Parkon kívül megvalósult egy modern pihenő övezet, valamint egy 250 méteres futókör került kialakításra, így kedvezve a családoknak, sportolóknak és pihenni vágyóknak egyaránt.

Az átadó ünnepségen Dióssi Csaba polgármester külön köszönetet mondott Csobai László közös képviselőnek, hogy a társasház saját összeggel támogatta a park építési munkálatait. Seltenreich József, a körzet önkormányzati képviselője nosztalgiával emlékezett vissza az elmúlt évekre. A lakótelep és környéke hatalmas fejlődésen esett át az elmúlt években. A Kőrösi park elkészültével tovább fokozza a környéken élők komfortérzetét és kikapcsolódását.

A lakosságot arra kérjük, hogy a parkot és a benne található eszközöket rendeltetésszerűen használják. Óvjuk, védjük városunk értékeit, hogy a dunakesziek még sokáig élvezhessék a modern környezet nyújtotta előnyöket.


Ajánlott hírek

Ajánlott
2020.június.26

Városunkban és körzetünkben, a lakótelep szívében az elmúlt években számos jelentős fejlesztés valósult meg.Nagy öröm számunkra, hogy ezúttal az egyik legkedvesebb projekt végét zárhatjuk, ugyanis befejeződtek a körzet újabb üde színfoltjának, a Kőrösi parknak a munkálatai. 

Ajánlott
2018.április.06

A Dunakeszi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola mellett, a Barátság úti lakótelepen található lakóterületi közpark igen kedvelt a közeli intézményekbe járó gyermekek és a lakosság körében. Az Önkormányzat a területen a már meglévő játszótér mellett egy parkot hoz létre, amely a rekreációs, szabadidős és sport tevékenységeknek biztosít majd helyet.

Ajánlott
2018.március.14

Tuzson Bence országgyűlési képviselő meghívására március 5-én Dr. Pintér Sándor belügyminiszter Dunakeszire látogatott. A találkozó keretein belül a belügyminiszter úr - Dióssi Csaba polgármester korábbi kérésének eleget téve - ígéretet tett egy kétállásos tűzoltóállomás kiépítésére.

Ajánlott
2018.szeptember.18

Korábban Dióssi Csaba polgármester levélben kereste fel a MÁV Zrt. vezérigazgatóját, melyben továbbra is közös megoldást kíván találni az M2 gyorsforgalmi út munkálatai miatt kialakult helyzet orvoslására. 

DIÓSSI CSABA

Dunakeszi Város Polgármestere

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön minden, Dunakeszit érintő fontos eseményről.

Írjon nekünk

Közérdekű

Elérhetőségeink

Dunakeszi Polgármesteri Hivatal:

Személyes ügyfélszolgálat:

2120 Dunakeszi, Fő út 25.

Elérhetőségek:
Központi ügyfélvonal: +36 27 542 800
Központi telefax: +36 27 341 182

Közvilágítás hibabejelentés:
(EUROVILL Kft.; 0-24 óráig hívható)

Telefon: + 36 80 980 030
Email: kozvilagitas@kozvilagitas.hu

DMRV Zrt. hibabejelentés (0-24 óráig hívható):

Telefon: +36 27 511 511

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: +36 70 380 6473

Email címek:
Központi: ugyfelszolgalat@dunakeszi.hu
Engedélyek benyújtására: engedely@dunakeszi.hu
Jegyző: jegyzo@dunakeszi.hu

 

Nyitvatartás:

 

Hétfő 08:00 - 17:30
Kedd 08:00 - 16:00
Szerda 08:00 - 16:00
Csütörtök 08:00 - 16:00
Péntek 08:00 - 12:00

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy 

az építéshatósági ügyek

2020. március 1-jével a

Kormányhivatalhoz kerültek.

 

Főépítészi iroda ügyfélfogadása

2020 március 1-jétől:

Hétfő
(ügyfélszolgálat)
13:00 - 17:30

Szerda
Passa Gábor
főépítész

 

13:00-16:00
bejelentkezés:
foepitesz@dunakeszi.hu

Péntek
(ügyfélszolgálat)
08:00 - 12:00

Polgármesteri beszámolók

Dunakeszi Polgár

Dunakeszi Post

Városi Sportegyesület Dunakeszi

Gérecz Attila Tanuszoda

Új Széchenyi terv