Közérdekű

2020.06.30

A város egyik legvonzóbb sport és szabadidő parkja jött létre

A lakótelep szívében lévő Kőrösi park új pompájában szolgálja a dunakeszieket, a terület KRESZ parkkal, futókörrel, fitness eszközökkel, asztalitenisz és teqball asztallal, valamint gazdag és díszes növényvilággal bővült.

A város egyik legvonzóbb sport és szabadidő parkja jött létre a Barátság úti lakótelep szívében, amely a szomszédos általános iskolához hasonlóan a világhírű tudós, a magyar őshazát kutató Kőrösi Csoma Sándor életműve előtt tiszteleg azzal, hogy Kőrösi nevét vette fel.

A park építési munkálatai 2019 végén kezdődtek, a tereprendezést követően Tóth Eszter főkertész asszony segítségével elkezdődött a növényvilág telepítése. Az átadó ünnepségen Dióssi Csaba polgármester kihangsúlyozta, hogy a cél kertészeti szempontból az volt, hogy egész évben virágzó és színes legyen a park látványa. A Zöld Dunakeszi program keretében 3600 cserjét és 40 fát ültettek el a területen, melyek között olyan különlegességek is szerepelnek, mint a páfrányfenyő, júdásfa, díszalmák és díszcseresznye. Ezen felül a park madár-és lepkebarát, öntözőrendszerrel ellátott és akadálymentes is. A park adottságainak köszönhetően alkalmas kültéri környezetórák megtartására, amely kedvez a park mellett lévő Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola diákjainak és tanárainak egyaránt.

A parkban a gyerekeknek épülő KRESZ Parkon kívül megvalósult egy modern pihenő övezet, valamint egy 250 méteres futókör került kialakításra, így kedvezve a családoknak, sportolóknak és pihenni vágyóknak egyaránt.

Az átadó ünnepségen Dióssi Csaba polgármester külön köszönetet mondott Csobai László közös képviselőnek, hogy a társasház saját összeggel támogatta a park építési munkálatait. Seltenreich József, a körzet önkormányzati képviselője nosztalgiával emlékezett vissza az elmúlt évekre. A lakótelep és környéke hatalmas fejlődésen esett át az elmúlt években. A Kőrösi park elkészültével tovább fokozza a környéken élők komfortérzetét és kikapcsolódását.

A lakosságot arra kérjük, hogy a parkot és a benne található eszközöket rendeltetésszerűen használják. Óvjuk, védjük városunk értékeit, hogy a dunakesziek még sokáig élvezhessék a modern környezet nyújtotta előnyöket.


Ajánlott hírek

Ajánlott
2020.június.26

Városunkban és körzetünkben, a lakótelep szívében az elmúlt években számos jelentős fejlesztés valósult meg.Nagy öröm számunkra, hogy ezúttal az egyik legkedvesebb projekt végét zárhatjuk, ugyanis befejeződtek a körzet újabb üde színfoltjának, a Kőrösi parknak a munkálatai. 

Ajánlott
2018.április.06

A Dunakeszi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola mellett, a Barátság úti lakótelepen található lakóterületi közpark igen kedvelt a közeli intézményekbe járó gyermekek és a lakosság körében. Az Önkormányzat a területen a már meglévő játszótér mellett egy parkot hoz létre, amely a rekreációs, szabadidős és sport tevékenységeknek biztosít majd helyet.

Ajánlott
2018.március.14

Tuzson Bence országgyűlési képviselő meghívására március 5-én Dr. Pintér Sándor belügyminiszter Dunakeszire látogatott. A találkozó keretein belül a belügyminiszter úr - Dióssi Csaba polgármester korábbi kérésének eleget téve - ígéretet tett egy kétállásos tűzoltóállomás kiépítésére.

DIÓSSI CSABA

Dunakeszi Város Polgármestere

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön minden, Dunakeszit érintő fontos eseményről.

Írjon nekünk

Közérdekű

Elérhetőségeink

Dunakeszi Polgármesteri Hivatal:

Személyes ügyfélszolgálat:

2120 Dunakeszi, Fő út 25.

Elérhetőségek:
Központi ügyfélvonal: +36 27 542 800
Központi telefax: +36 27 341 182

Közvilágítás hibabejelentés:
(EUROVILL Kft.; 0-24 óráig hívható)

Telefon: + 36 80 980 030
Email: kozvilagitas@kozvilagitas.hu

DMRV Zrt. hibabejelentés (0-24 óráig hívható):

Telefon: +36 27 511 511

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: +36 70 380 6473

Email címek:
Központi: ugyfelszolgalat@dunakeszi.hu
Jegyző: jegyzo@dunakeszi.hu

Nyitvatartás:

 

Hétfő 08:00 - 17:30
Kedd 08:00 - 16:00
Szerda 08:00 - 16:00
Csütörtök 08:00 - 16:00
Péntek 08:00 - 12:00

 

Főépítészi iroda ügyfélfogadása

2020 március 1-jétől:

 

Hétfő
(ügyfélszolgálat)
13:00 - 17:30

Szerda
Passa Gábor
főépítész

13:00-16:00
 

Péntek
(ügyfélszolgálat)

08:00 - 12:00

Polgármesteri beszámolók

Dunakeszi Polgár

Dunakeszi Post

Városi Sportegyesület Dunakeszi

Gérecz Attila Tanuszoda

Széchenyi Terv Plusz

Új Széchenyi terv