Közérdekű

2017.10.10

Hatalmas siker volt az idei köztisztasági nap

Több mint 200 lelkes önkéntes vállalta a feladatot, hogy Dunakeszit, a Mi Városunkat tisztábbá, egészségesebbé, élhetőbbé tegye. Köszönjük a Rendezett városért Tanácsadó Testületnek a szervezést, és mindenkinek, aki bármilyen módon csatlakozott a kezdeményezéshez.

A város elmúlt időszakának egyik legsikeresebb szemétszedési akciója zajlott le október 6-án szombaton. A gyönyörű napos idő kedvezett az eseménynek, segítő kezek százai mozdultak meg, hogy egészségesebbé, szebbé, tisztábbá varázsolják Dunakeszit. Az elmúlt hetek előkészítő munkájának eredményeként 217-en jelentkeztek be és regisztráltak a Köztisztasági Napra. A nagy számok törvénye alapján sajnos 9-en nem tudtak részt venni az eseményen betegség, vagy egyéb nem várt családi történés miatt. Ugyanakkor viszont 16-an jelentek meg előzetes regisztráció nélkül, így a tervezett létszám még gyarapodott is.

Az önkéntesek összetételükben reprezentálták Dunakeszi teljes lakosságát: óvodás, iskolás korú gyermekek, fiatalok, ifjak, középkorúak és szépkorúak egyaránt részt vettek a munkában. Eszközökkel a dunakeszi Auchan, a Madách úti CBA, és az Önkormányzat látta el a jelentkezőket, akiknek többsége már az előző napokban megkapta az eszközöket, a többiek pedig a helyszínen vehették át a zsákokat, kesztyűket, almát és ásványvizet.

A munka délelőtt 10 órakor kezdődött, a legtöbb helyszínen dél körül befejeződött, a „keményebb” helyeken azonban 13-13.30-ig tartott.

Megtisztult az Életfa Rehabilitációs Intézet környéke, az egykori tiszti lakótelep szomszédságában lévő erdőrészlet, az északi zöldterületek jelentős része, a Sólyom utcai leágazástól a gödi átjáróig tartó zöldterület, a Madách utca-Kosztolányi utca sarkánál kezdődő erdőfolt, Dunakeszi teljes dunai partszakaszát két csapat vette kezelésbe, az Aldi háta mögött húzódó, nagyon elhanyagolt, szemetes közút, a Fóti úti, Kincsem úti fenyves és játszótér, az öreg temető melletti védett terület, a lakótelepi zöldterületek a Barátság u. 13-45-ig, a Körönd és Lányi Ferenc park környéke, a Tompa Mihály utcai, Béke úti, Tóvárosi és Alagligeti játszóterek, valamint a gyártelepi állomás környéke.

A csapatok igyekeztek ahol lehetett a hulladékot szelektíven gyűjteni, vagy így deponálni. Púpozva megtelt 4 konténer, kb. 550 zsák, és még elektronikai és építési hulladékból is külön kupacok keletkeztek. A konténereket a Közüzemi Nonprofit Kft. biztosította, az elszállításról is munkatársaik gondoskodnak. Az önkénteseknek szinte lehetetlen név szerint megköszönni munkájukat, mégis kísérletet teszünk rá, előrebocsátva, hogy ezt csak a személyesen regisztrálók esetében van módunk megtenni. Köszönetet mondunk az alábbiaknak: Pethő Krisztián Mátyás és családja, a DNNÖ részéről, Dr. Lakatos István (KÉSZ), Müller Attila és barátai, Martinyák Szilvia, Szabó György és családja, Szvoboda Ida, Matyák Fanni, a Dencső család, Gál-Varga Barbara és családja, Verle Yvette, Csoma Attila önkormányzati képviselő, Demeter Éva és családja, Vidra Árpád, Szabó József önkormányzati képviselő, Szabó József Élő Reménység Alapítvány részéről, ugyaninnen Pánczél Csaba, Varga Lipót, Hencz Péter, Csábi Gábor, Kasnya István, Dicsőffi Richárd, Rózsa Márk és Ádám, Adu Anna és Fanni, Szabó József és Józsefné. Juhos Márton, Dr. Zumkó Anett és családja, Varga Péter és csapata a Börzsöny Alapítvány részéről, Török Levente, Kovács Tibor, Nagy Ibolya, Fejes Erzsébet, Herda István, Szlaukó Gábor, Dürr Mária, Károly Zsolt, az Életfa Rehabilitációs Intézet csapata, Juhász Krisztián (eszközbeszerzés), Sipos Dávid, Dióssi Csaba polgármester, Erdész Zoltán alpolgármester és fia Mihály, Pappné Teknős Hedvig és családja, Baloghné Reszegi Rita és a Momentum, Brenner Tamás és családja, Vetier András és felesége, Homolya József, Pállya Krisztián, Lengyel Péter és csapata, Bitter Attila és csapata, Antalné Kovács Ilona és a Nyugdíjas Kiránduló Klub csapata, Teleki Diána és családja, Tölgyesi Péter, Fidesz és Fidelitas helyi csapata, László Krisztián, Kállai Etelka, Németh Csilla és családja, Blaner Ottilia, Bartók Mária és csapata, Juhász Barbara és csapata, Kovács Ildikó, Csopják Anita és családja, Márkus Tamás és Miklós, Tóth János és gyermeke, Angyalffy Zsolt és családja, János utcai óvodából Horváthné Nemeskéri Dóra, Jávorszky Edina, Veresné Kiss Zsuzsa. Lévai Tímea és fia Dani, a teljes Programiroda: Szabó Katalin, Juhász Ádám, Dávid Tímea és gyermekei, Iklódy-Szathmáry Eszter és családja, Dr. Szarvas Alíz és családja, Piros Tagóvodából Ács Ibolya, Szakács Andrea, Meseház Tagóvodából Komáromi Mariann, Vargáné Komáromi Ágnes, Ságiné Horváth Beatrix, Pásztor Szilvia, Szénási Adrienn, Druzsinné Nagy Eszter, Simon Ivanna. Kérjük azokat, akik a regisztráció nélkül jelentkezőket ismerik, de nem találkoztak itt a nevükkel, írjanak a rendezettvarosert@freemail.hu e-mail címre, hogy nekik is meg tudjuk név szerint köszönni a segítségüket.

Köszönjük ezen kívül mindazoknak, akik bármilyen módon hozzájárultak a Köztisztasági Nap sikeréhez! Kérünk mindenkit, figyeljünk környezetünk tisztaságára, becsüljük meg az önkéntesek munkáját! Aki illegális hulladéklerakást ér tetten, szóljon a rendőrségen, vagy értesítse a mezőőrséget. Használjuk megfelelően az utcai gyűjtőedényeket, a kutyaszemeteseket, és a szelektív gyűjtőszigeteket!

Tisztelettel a szervezők:

László Erzsébet

Vincze Nikolett

Majkut József

Antal László

Budai János

Skripeczky Ákos

Nyíri Márton


Kapcsolódó galériaAjánlott hírek

Ajánlott
2019.október.07

Október első szombatján az esős idő ellenére számos lelkes önkéntes gyűlt össze a város különböző pontjain, hogy a Városi Köztisztasági Napon együtt tegyenek egy még tisztább Dunakesziért.

Ajánlott
2017.szeptember.07

Tisztelt Lakosság! Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. a korábbi évek gyakorlatát folytatva, díjtalan elektronikai és veszélyes hulladékgyűjtést szervez Dunakeszin, melynek időpontja 2017. október 07-e, szombat, 8 - 14 óráig.

Ajánlott
2017.október.04

Tisztelt Lakosság! Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. a korábbi évek gyakorlatát folytatva, díjtalan elektronikai és veszélyes hulladékgyűjtést szervez Dunakeszin, melynek időpontja 2017. október 07-e, szombat, 8 - 14 óráig.

 

DIÓSSI CSABA

Dunakeszi Város Polgármestere

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön minden, Dunakeszit érintő fontos eseményről.

Írjon nekünk

Közérdekű

Elérhetőségeink

Dunakeszi Polgármesteri Hivatal:

Személyes ügyfélszolgálat:

2120 Dunakeszi, Fő út 25.

Elérhetőségek:
Központi ügyfélvonal: +36 27 542 800
Központi telefax: +36 27 341 182

Közvilágítás hibabejelentés:
(EUROVILL Kft.; 0-24 óráig hívható)

Telefon: + 36 80 980 030
Email: kozvilagitas@kozvilagitas.hu

DMRV Zrt. hibabejelentés (0-24 óráig hívható):

Telefon: +36 27 511 511

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: +36 70 380 6473

Email címek:
Központi: ugyfelszolgalat@dunakeszi.hu
Jegyző: jegyzo@dunakeszi.hu

Nyitvatartás:

 

Hétfő 08:00 - 17:30
Kedd 08:00 - 16:00
Szerda 08:00 - 16:00
Csütörtök 08:00 - 16:00
Péntek 08:00 - 12:00

Főépítészi iroda ügyfélfogadása

2020 március 1-jétől:

Hétfő
(ügyfélszolgálat)
13:00 - 17:30

Szerda
Passa Gábor
főépítész

13:00-16:00
 

Péntek
(ügyfélszolgálat)

08:00 - 12:00

Polgármesteri beszámolók

Dunakeszi Polgár

Dunakeszi Post

Városi Sportegyesület Dunakeszi

Gérecz Attila Tanuszoda

Új Széchenyi terv